Illustrasjonsfoto

En 22 år gammel rumener ble pågrepet for voldtekt i i Tønsberg i mars i år. Ifølge tiltalen overfalt han en småbarnsmor som var ute og trillet barnevogn i et boligområde på Sem. Mannen truet kvinnen med en skrutrekker, presset henne over et autovern og voldtok henne. Hun ropte på hjelp og gjorde den motstanden hun turde å gjøre, fremgår det av tiltalen som er tatt ut av statsadvokat Mari Gjersøe i Vestfold, Telemark og Buskerud statsadvokatembeter.

Mannen ble pågrepet som følge av DNA-bevis, skriver Aftenposten:

Mens politiet fortsatt venter på svar, kjøper mannen flybillett til Romania fra Sandefjord lufthavn Torp tidlig mandag morgen 1. april.

Dagen etter overgangen til sommertid forsover han seg og rekker ikke flyet.

Senere på dagen får norsk politi svar fra Interpol-kontoret i Bucuresti. De har fått treff på DNA-profilen.

Klokken 19 pågripes 22-åringen hjemme hos søsteren på Sem, der han har bodd siden januar og livnært seg på malejobber.

NTB utelater informasjonen om mannens opphav, til tross for opplysningene i Aftenposten og det utenlandske navnet i tiltalen:

I tillegg er han tiltalt for ved tre anledninger å ha kjøpt seksuelle tjenester på internett fra midten av januar til 1. april og for å ha brukt kokain samme dag som voldtekten han er tiltalt for fant sted.

– Han erkjenner de faktiske forholdene, men har ikke sagt noe om motivet for overfallet, sier mannens forsvarer, advokat Robert Wagner, til Aftenposten.

Saken kommer opp for Vestfold tingrett i Tønsberg 27. og 28. juni med statsadvokat Mari Gjersøe som aktor og sorenskriver Jørn Holme som administrator.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.