Politistasjonssjef Brit Fysken under pressebrief på Midtre Hallingdal politistasjon søndag formiddag. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Politiet bekrefter at det er gjort våpenfunn i boligen der fire personer ble funnet døde på Torpo i Ål i Hallingdal lørdag kveld.

Lørdag ble lokalmiljøet i Ål, og folk i landet for øvrig, rystet av melding om at det var funnet fire døde personer i en bolig på Torpo i Ål kommune i Hallingdal.

Det var to voksne og to unge voksne ble funnet døde, opplyser politiet på en pressekonferanse søndag formiddag.

Alle fire skal ifølge politiet tilhøre  samme familie.

NTB melder om saken.

Document omtalte dette lørdag kveld, se artikkel under.

Politistasjonssjef Brit Fyksen ved Midtre Hallingdal politistasjon bekrefter at de fire er i familie, og at samtlige bodde på adressen der de ble funnet. De avdøde er imidlertid ikke formelt identifisert ennå.

– Politiet har ingen grunn til å tro at det er andre enn familien som er folkeregistrert på adressen, som er funnet døde, sier hun.

Politiet vil gjennomføre åstedsundersøkelser og datatekniske undersøkelser, samt avhør. Til NRK sier Fyksen at hendelsen etterforskes som mistenkelige dødsfall. Kripos er koblet inn i etterforskningen.

Fem timer mellom bekymringsmelding og funn

Politiet varslet mediene om hendelsen lørdag klokken 22.25 etter å ha fått en bekymringsmelding fra et familiemedlem.

Bekymringsmeldingen kom inn til politiet tidligere på dagen rundt klokken 15. Da rykket politiet ut til boligen, men fant ingenting og fikk ikke kontakt med familien.

Fem timer senere, rundt klokken 20, rykket de ut på nytt og tok seg inn i boligen, der de fant de døde personene.

– Vil prege Ål i lang tid

– Det er noen ganger det er vanskelig å finne ord, og dette er en slik situasjon, sier ordfører Solveig Vestenfor i Ål kommune, og legger til:

– Torpo er en typisk bygd i Norge. Det er cirka 400 innbyggere, og alle kjenner alle. Det er helt ufattelig. Dette vil nok prege Ål og Torpo i lang tid fremover.

Psykososialt kriseteam er satt inn og følger opp de pårørende. Kriseteam, samt prester og kommuneledere, er til stede i Torpo kirke, som er åpen fra klokken 15 til 18 i ettermiddag.

Dødsårsakene er så langt ikke kjent. Men fra politiets side oppgis det som en relevant opplysning relevant at det er gjort våpenfunn på stedet. Det er ikke spesifisert hva slags våpen det er snakk om.

Klokken 13:39 melder NTB at dødsfallene i Ål etterforskes som drap og selvdrap.

Les også: 

Fire personer funnet døde i Ål kommune, Hallingdal

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.