Fire mennesker var trolig i bygget da et bolighus på Berger i Svelvik brant ned til grunnen natt til mandag, opplyser politiet. Kommunens kriseteam er varslet.

– Vi frykter at de kan ha vært i huset da det brant, sier politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas til NTB.

Aas sier at det er for tidlig å si noe om mulig årsak til brannen.

– Hvis fire personer har omkommet i brannen, så er dette er en dypt tragisk hendelse. Ledelse og kriseteamet i Drammen kommune er varslet og er i gang med å iverksette nødvendige tiltak, sier han.

Aas sier til Drammens Tidende at det er en familie på fire som ikke er gjort rede for.

Jobber med å varsle pårørende

De nærmeste pårørende er blitt varslet om brannen, men politiet jobber med å få varslet pårørende som bor andre steder i landet.

Til TV 2 sier operasjonsleder Jan Kristian Jonsrud i Sørøst politidistrikt at politiet har indikasjoner på at de fire var hjemme da det brant.

Politiet meldte om brannen i en enebolig i Sandsveien i Svelvik i Drammen kommune klokken 2.27 natt til mandag. I 3.30-tiden opplyste politiet at det var en kraftig brann. To timer senere hadde huset brent ned. Politiet hadde da varslet Drammen kommunes kriseteam.

Kommunen bistår

I 7-tiden var det fortsatt for varmt til å gå inn i ruinene.

– Det har vært en voldsom varmeutvikling, og det er ennå for tidlig å gå inn i branntomta, sier Johnsrud til Drammens Tidende.

– Vi er orientert om hva som har hendt. Politiet håndterer saken utover dagen, men kommunen vil så klart bistå der det er behov. Det er viktig at vi ivaretar de som har behov for det, sier ordfører i Drammen, Monica Myrvold Berg til Drammens Tidende.

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.