– Siktede ble i natt fraktet til Bergen sentrum politistasjon. Han vil få oppnevnt forsvarer fredag morgen, opplyser operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt i en pressemelding sendt ut rett før klokken 4 natt til fredag.

Politiet fikk melding om funnet av den døde kvinnen klokken 20.40 torsdag kveld. Foreløpige funn taler for at hun ble drept, ifølge politiet.

Mannen som nå er siktet, ble pågrepet i nærheten av stedet der kvinnen ble funnet.

Åstedet er avsperret og kriminalteknikere vil ankomme Varaldsøy fredag formiddag. Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet mener å ha rett identitet på den avdøde kvinnen. Kvinnens pårørende er varslet.

Vil ikke gå ut med flere detaljer

– Vi er ennå tidlig i etterforskningsfasen, og ber om forståelse for at vi ikke kan gå ut med detaljer om hendelsen per nå, sier operasjonsleder Mjelde.

Mjelde sier tidlig fredag morgen til NTB at de ikke vil gå ut med flere opplysninger i saken.

– Dette er det vi ønsker å si nå. Politiet vil gi mer informasjon i saken klokken 10 fredag, sier hun.

Varaldsøy ligger i Hardangerfjorden og er en del av Kvinnherad kommune i Sunnhordland, drøyt to timers kjøretur sørøstover fra Bergen. Øya hadde i 204 innbyggere i 2019, ifølge Store norske leksikon.

Brannvesenet først på stedet

Ordfører i Kvinnherad, Hans Inge Myrvold (Sp), sier til NTB fredag morgen at han ble varslet om hendelsen torsdag kveld. Like før midnatt torsdag reiste han til Varaldsøy sammen med kommunens kriseteam.

– Jeg var på Varaldsøy store deler av natten og fulgte arbeidet der ute tett. Det har vært et hektisk siste døgn, sier Myrvold.

Fredag morgen er han på vei tilbake til fastlandet.

Han sier at kommunens brannvesen ble engasjert tidlig gjennom AMK-sentralen på et såkalt first responder-oppdrag.

– De var først på stedet av nødetatene og har gjort en formidabel jobb. Min jobb har gått ut på å legge til rette for å få tak i forsterkninger, sier Myrvold.

Lite lokalsamfunn

Kommunen åpner klokken 10 et møtested på ungdomshuset på Varaldsøy slik at folk som har behov for å snakke kan komme.

– Det er et åpent møtested der det skal være lav terskel for å komme for alle som ønsker å prate eller har spørsmål. Erfaringsmessig er det viktig å kunne prate sammen når slike hendelser skjer, sier ordfører Myrvold.

Han beskriver Varaldsøy som et lite lokalsamfunn der alle kjenner alle, både på godt og vondt.

– Det er en alvorlig hendelse i et lite lokalsamfunn som setter preg på en ellers rolig hverdag, sier Myrvold.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.