NTB

En mann er erklært død etter å ha blitt hentet opp av sjøen i Eidfjord i Vestland lørdag kveld.

– Klokken 20.49 gjorde dykkere funn av personen. Han ble tatt opp og det ble startet livreddende førstehjelp. Dessverre sto livet ikke til å redde, og han ble erklært død på stedet, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

Avdøde er en mann på 28 år hjemmehørende i Eidfjord kommune. Mannens nærmeste pårørende er varslet.

Politiet fikk melding om drukningsulykken klokken 19.48 via AMK, ved et sted benevnt som Salthelledalen på nordsiden av fjorden inn mot Eidfjord. Det er ikke vei fram til stedet, skriver politiet.

– En gjeng koste seg i vannkanten. En person som var ute for å bade, kom ikke opp av vannet, sa operasjonsleder Eivind Hellesund i politiet til Bergens Tidende tidligere lørdag kveld.

Hendelsen ble varslet fra AMK til politi, brann og HRS. Det ble sendt dykkere fra Bergen med luftambulanse i tillegg til mannskap fra lokalt brannvesen, ambulanse og politi.

– Vi fikk hjelp av sivile/lokalbefolkningen med lån av båter, samt lettbåter fra et cruiseskip som lå ved kaien i Eidfjord, i tillegg til båt fra frivillige/Røde Kors, skriver politiet i pressemeldingen.

Kommunens kriseteam er varslet og rykket ut.

– Hendelsen fremstår som en ulykke, men Voss politistasjonsdistrikt har opprettet en undersøkelsessak og avhørt andre som var til stede, skriver politiet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.