To barn ble funnet døde på en privat adresse i Lørenskog søndag. Moren deres ble funnet kritisk skadd på samme sted. Mandag er kriseteamet i Lørenskog kommune tilgjengelig for innbyggerne i kommunen etter hendelsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Funnet av to døde barn i en leilighet har gjort sterkt inntrykk på innbyggerne i Lørenskog, sier ordføreren. Mandag er kommunens kriseteam tilgjengelig.

– De jeg har snakket med, er jo veldig rystet. Det verste er at det er barn involvert. Det gjør et sterkt inntrykk på folk. Det er mange tragiske hendelser i løpet av et år, og det er mye som kan skje. Men når det er barn inne i bildet, er det ille, sier ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) til NTB.

Siden søndag morgen har kommunenes psykososiale team vært tilgjengelig og i aktivitet. Familie og nære relasjoner til de involverte i hendelsen får tilbud om oppfølging fra kriseteamet.

Mandag fra klokka 12 og 16 vil kommunens kriseteam være tilgjengelig i Kunstsalen i 1. etasje i Lørenskog hus for alle som har behov for å snakke med noen, skriver Lørenskog kommune på sine nettsider.

– Gjør inntrykk

Kriseteamet vil også være tilgjengelig på telefon mellom klokka 9 og 15 på hverdager.

– Det er et tilbud til personer som har relasjoner til familien, men som vi i dag ikke vet om. Det er også til andre som har behov for å snakke, sier Bergheim.

På grunn av det store medietrykket tror Bergheim at mange av kommunens innbyggere har fått med seg saken.

– Det er klart at en slik hendelse gjør sterkt inntrykk, sier hun.

Ukjent alder

Det var søndag morgen at to barn ble funnet døde og deres mor ble funnet kritisk skadd i Lørenskog på Romerike. Det var melding om en lekkasje fra et utløst sprinkleranlegg som fikk politiet til å rykke ut til leiligheten.

Politiet siktet barnas far etter hendelsen, men han ble løslatt søndag kveld. Politiet har opplyst at mistanken mot ham er svekket. Det er ukjent hva han er siktet for.

Politiet har ikke ønsket å opplyse om barnas alder. Moren er innlagt på Ullevål sykehus og er utenfor livsfare.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.