.Politiadvokat Sonika Sharma Sundheim kunngjør under et pressetreff om drapsetterforskningen i Lørenskog mandag 20. juli, at moren til de to døde barna er siktet for drap. To barn ble funnet døde og deres mor ble funnet kritisk skadd i en leilighet i Lørenskog søndag morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Moren til de to barna som ble funnet døde i Lørenskog søndag, er siktet for drap. Siktelsen mot faren er frafalt, opplyser politiet.

Politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt betegnet på en pressekonferanse mandag saken som en familietragedie.

– Øst politidistrikt har besluttet å sikte mor for drapet på sine to barn. I forlengelsen av dette er mistankegrunnlaget mot far betydelig svekket. Vi har frafalt siktelsen mot far, sa Sharma-Sundheim.

Ikke kjent med siktelsen

Det var søndag morgen at politiet rykket ut til en leilighet i Lørenskog på Romerike etter å ha fått melding om en mulig brann. Der fant de to barn døde og deres mor kritisk skadd.

– Begge barna er små, under ti år gamle, opplyser Sharma-Sundheim på spørsmål fra NTB.

På grunn av morens helsetilstand har det så langt ikke vært mulig å avhøre henne. Hun er heller ikke kjent ned at hun er siktet i saken, opplyser Sharma-Sundheim. Ifølge Romerikes Blad skal politiet mandag gjøre et nytt forsøk på å avhøre kvinnen, som er innlagt på Ullevål sykehus.

Politiet var mandag svært sparsomme med opplysninger om den drapssiktede morens helsetilstand og helsehistorikk. De ville heller ikke si noe om det er blitt funnet våpen i leiligheten eller hvordan de to barna ble drept.

Moren er ifølge politiet etnisk norsk og i 30-årene. Faren, som har utenlandsk bakgrunn, bodde etter det politiet kjenner til, ikke lenger sammen med resten av familien.

– Gjør veldig vondt

Moren har fått oppnevnt advokat Gunhild Lærum som forsvarer. Advokaten var mandag i møte med politiet på Lillestrøm.

– Dette er en tragedie. Jeg kan ikke si så mye mer nå enn at dette gjør veldig vondt for veldig mange, sier Lærum til Romerikes Blad.

Faren har fått oppnevnt advokat Henning Bjercke som sin bistandsadvokat.

Mandag ble det flagget på halv stang i Lørenskog, og kommunen fikk raskt et kriseteam på plass.

– De jeg har snakket med, er jo veldig rystet. Det verste er at det er barn involvert. Det gjør et sterkt inntrykk. Det er mange tragiske hendelser i løpet av et år, og det er mye som kan skje. Men når det er barn i bildet, er det ille, sier ordfører Ragnhild Bergheim (Ap) til NTB.

Kjøp billetter til foredraget her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.