Fra politiets pressekonferanse i dag. Påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt. (skjermdump fra video).

En 23 år gammel kvinne er kritisk skadd etter knivstikkingen på Coop Obs i Kristiansand. Fra før er det kjent at en 17-åring døde etter knivstikkingen.

– Den døde er Marie Skuland, 17 år gammel fra Kristiansand. Hun var ansatt som sommervikar på Coop Obs Sørlandssenteret, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt.

De to knivstikkingsepisodene skjedde på forskjellige steder inne i butikken onsdag kveld. En 15 år gammel jente er pågrepet og siktet for å stå bak.

Kritisk skadd

På en pressekonferanse torsdag formiddag opplyste politiet at den skadde 23-åringen først ble operert ved Sørlandet sykehus, før hun ble fløyet videre til Oslo universitetssykehus i løpet av natten.

– Tilstanden hennes anses for å være kritisk, sier Hille.

Politiet undersøker nå relasjonen mellom ofrene og den siktede 15-åringen, men så langt har de ingen opplysninger om dette.

– Dette skjedde inne på et stort kjøpesenter med mange ansatte og mye publikum. Vi ber vitner om å melde seg og har behov for informasjon om det som har skjedd, sier Hille.

Innlagt på psykiatrisk avdeling

Det tok tolv minutter fra første melding om saken til politiet hadde pågrepet jenta de mener sto bak. Hun skal ha rømt fra en barnevernsinstitusjon tidligere på dagen, og ifølge politiet er hun kjent for dem fra før.

– Hun er forsøkt avhørt, men avhøret måtte dessverre avbrytes på grunn av tilstanden hennes. Hun er innlagt på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling i Arendal, sier Hille.

Det er oppnevnt en sakkyndig som skal vurdere tilstanden hennes og om hun er tilregnelig. Jenta er siktet for drap og drapsforsøk, og framstilles for varetektsfengsling torsdag ettermiddag.

Dramatisk

Flere vitner forteller om dramatiske scener inne på kjøpesenteret før 15-åringen ble pågrepet. Hun skal ha beveget seg rundt inne på senteret med en stor kniv i hendene.

– Hun var ung, ropte og gråt. Det var vanskelig å forstå hva hun sa. Men det hørtes ut som om hun ropte om hjelp, sier et av vitnene, Sebastian Storaas, til Fædrelandsvennen.

Flere av butikkene på senteret låste dørene og stengte gitteret for å skjerme kunder og ansatte mens dramaet pågikk.

– Jeg jobber på Session, og vi stengte dørene da hun var på vei mot butikken. Først kom en folkemengde på rundt 50 personer løpende. Så kom hun, og ble stående utenfor butikken og truet folk. Før hun så løp videre, sier Charlie Troxel til avisen.

Ifølge et vitne skal jenta ha plukket opp en kniv fra en sushirestaurant, men det er usikkert om dette er samme kniv som ble brukt under voldsepisoden.

Har satt krisestab

Kristiansand kommune har satt krisestab etter hendelsen.

– Dette er dypt tragisk og en utrolig trist hendelse. Våre tanker og dypeste medfølelse går til familien til den avdøde og den skadde, sier fungerende ordfører Jørgen Kristiansen (KrF).

– Vi jobber med å få oversikt over alle involverte. Vår jobb er i stor grad å være tilgjengelige som samtalepartnere og krisehjelp, sier han.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂