Sørlandssenteret i Kristiansand. Foto: Bjoertvedt / Wikimedia Commons.

 

– Jeg husker jeg tenkte: «Har jeg blitt knivstukket her», forklarte den 24 år gamle kvinnen som ble kritisk skadd etter angrepet på Sørlandssenteret i fjor.

Rettssaken mot den 16 år gamle jenta som står tiltalt i saken, startet i Kristiansand tingrett mandag. 24-åringen ble knivstukket og kritisk skadd inne på Coop Obs på Sørlandssenteret like etter at 17 år gamle Marie Skuland ble drept med kniv inne i samme butikk.

Kvinnen forklarte i retten at hun dro til butikken etter jobb 26. juli i fjor, og at hun sto ved selvbetjeningskassen da tiltalte kom forbi.

– Jeg kjenner plutselig at det smeller inn i høyre side. Jeg kan ikke forklare det annet enn at det kjentes ut som jeg fikk et støt som gikk gjennom marg og bein. Jeg tok meg til siden og ser det er en jente som løper forbi. Jeg ser ikke ansiktet hennes, sa hun.

Delvis sykmeldt
Kvinnen fortalte at hun først ikke skjønte helt hva som hadde skjedd.

– Det var først da jeg så blodet på gulvet at jeg skjønte jeg hadde skadd meg. Jeg husker jeg tenkte: «Har jeg blitt knivstukket her»?

Kvinnen hadde kritiske skader etter angrepet og ble fløyet fra Sørlandet sykehus til Ullevål sykehus i Oslo med luftambulanse. Derfra ble hun skrevet ut etter to uker. I dag er hun sykmeldt 20 prosent.

– Det er vanskelig å tenke på at jeg får lov til å sitte her, sa hun, med henvisning til at 17 år gamle Marie Skuland døde av skadene hun ble påført.

Ba om pause
En 16 år gammel jente er tiltalt for drap- og drapsforsøk etter hendelsen. Hun erkjenner delvis straffskyld, og hevder at hun ikke hadde til hensikt å drepe.

Kort tid etter at 24-åringen begynte sin forklaring i retten, ba den tiltalte 16-åringen om en pause. Hun ble ført gråtende ut av rettslokalet.

Jenta var tilbake etter fem minutter, og forklaringen kunne fortsette.

(©NTB)

 
 

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!