Foto: Carsten R D  Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Den 16 år gamle jenta som ble dømt til elleve års fengsel for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret i Kristiansand i fjor sommer, anker dommen.

Det bekrefter jentas forsvarer, advokat Hege Aarli Klem, overfor NRK.

Det var 26. juli i fjor at den da 15 år gamle jenta tok en kniv fra en av hyllene på Coop Obs på Sørlandssenteret og knivstakk to personer inne på kjøpesenteret. Den 17 år gamle sommervikaren Marie Skuland døde av skadene hun ble påført, mens en 23 år gammel kvinne ble kritisk skadd. Det var ingen forbindelse mellom tiltalte og ofrene i forkant av drapet.

25. juni falt dommen i Kristiansand tingrett. Straffen på elleve års fengsel var i tråd med påstanden til aktor, statsadvokat Jan Tallaksen. 16-åringen forklarte i retten at hun utførte handlingene med den intensjon å komme seg vekk fra tvangstiltak i barnevernet, og at knivstikkingen var et «rop om hjelp». Retten fant at denne argumentasjonen ikke burde ses på som formildende, snarere tvert om.

Forsvareren argumenterte i tingretten for at jenta burde dømmes for grov kroppsskade med døden til følge og mente at fire års fengsel var en passende straff.

– Min klient er veldig skuffet over ikke å ha blitt trodd. Hun har hele tiden vært klar på at hun ikke hadde et drapsforsett. Hun er skuffet over den lange fengselsstraffen, men er lettet over at hun ikke er idømt forvaring, sa forsvareren til NTB etter at dommen hadde falt.

NTB

Les mer om saken her og her.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂