Marie Skuland (17) ble knivstukket til døde 26. juli i fjor.

Den drapstiltalte 16-åringen i Kristiansand skulle fotfølges, men det visste ikke personalet på institusjonen. Dermed fikk hun gå alene, og rømte før drapet.

En miljøarbeider som jobbet på institusjonen forklarte seg onsdag under rettssaken i Kristiansand tingrett. Han var på jobb den dagen den da 15 år gamle jenta rømte og dro til Sørlandssenteret og knivstakk to personer 26. juli i fjor.

– Hun var nedfor og lei seg. Hun spurte om å gå en tur, og insisterte på å gå alene, forklarte miljøarbeideren, ifølge Fædrelandsvennen.

Jenta var underlagt et fotfølgingsvedtak, som betød at de ansatte alltid skulle være sammen med henne. Dagen før drapet var fotfølgingsvedtaket blitt forlenget, men dette visste ikke miljøarbeideren om, ifølge avisen.

Kort tid etter at 15-åringen gikk ut alene, ble hun plukket opp av en venn som kjørte henne til Sørlandssenteret. Her knivstakk hun den 17 år gamle sommervikaren Marie Skuland, som senere døde av skadene. En 23 år gammel kvinne ble også knivstukket og påført kritiske skader, men overlevde.