En 17 år gammel jente ble knivstukket og drept av en 15 år gammel jente på Sørlandssenteret i Kristiansand onsdag ettermiddag.

15-åringen knivstakk to personer. Tilstanden til det andre offeret, en kvinne i 20-årene, er foreløpig ukjent.

Politiet har pågrepet ei 15 år gammel jente som er siktet for drap og drapsforsøk etter knivstikkingen av en kunde og en ansatt ved butikken.

– Det var i går ettermiddag, 26. juli i 17.30-tiden, at to personer ble knivstukket inne på butikken Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand, skriver politiet i en pressemelding.

17-åringen vikar hos Coop Obs

Like over midnatt ble en 17 år gammel jente bekreftet død. Hun var vikar ved Coop Obs, melder Fædrelandsvennen.

– Det er med stor sorg at vi har mottatt melding om at en av våre medarbeidere på Coop Obs døde som følge av skadene hun ble påført i den tragiske hendelsen i går. Våre tanker og dypeste medfølelse går til familie, kolleger og etterlatte, sier administrerende direktør Tore Klovning i Coop Sørvest.

Det er etablert et kriseteam sammen med politiet for å ta vare på kollegaene, opplyser Klovning.

Rømt fra institusjon

Tilstanden til det andre offeret, en kvinne i 20-årene, er foreløpig ukjent. Begge skal ha vært ved bevissthet da de ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand.

Gjerningspersonen ble pågrepet uten dramatikk et annet sted på kjøpesenteret. Politiet ber vitner som har observert hendelsen eller som har viktig informasjon, om å ta kontakt.

– Hun hadde tidligere på dagen rømt fra en barnevernsinstitusjon på Sørlandet, opplyser fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille.

Hun opplyser at pårørende er varslet.

Skal ha truet flere

Senterdirektør Ruben Storevold opplyser i en skriftlig uttalelse til Fædrelandsvennen at Nokas’ sikkerhetspersonell evakuerte senteret og ba butikkene om å stenge fram til de fikk oversikt over situasjonen.

Flere personer var imidlertid vitne til kaoset som fant sted like etter at meldingene om at folk måtte holde seg unna andre etasje ble formidlet over høyttaleranlegget.

VG har snakket med et vitne som var på besøk på senteret. Han forteller at en ansatt fortalte at han hadde sett jenta ta kniven fra en sushibar. De ansatte på butikken vitnet var i, skal ha tatt ned gitteret, slik at de ble skjermet fra jenta.

Et av vitnene forteller til Fædrelandsvennen at jenta skal ha truet flere andre på senteret. Et annet vitne opplyser at de to fornærmede ble knivstukket i magen og i siden.

Stor kniv

En ansatt forteller at jenta ble pågrepet rett over butikken hun jobber i.

– Vi fikk først beskjed om at legepersonell måtte komme til Coop Obs. Ikke lenge etter fikk alle i andre etasje beskjed om å komme ned. Vi ser folk løpe i overetasjen og hører noen som skriker, sier vitnet til VG.

Hun forteller at jenta skal ha viftet med en stor kjøttkniv.

Politiet kan ikke bekrefte vitnenes opplysninger, men forteller at de fikk svært mange meldinger om hendelsen.

Pressekonferanse torsdag

Tidligere onsdag sa operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt at hun var kjent for politiet fra før, men at det var uklart hva som ville skje med henne videre.

Politiet kjenner ikke til om det er en relasjon mellom gjerningspersonen og de to ofrene, og ønsker ikke å gi mer informasjon natt til torsdag.

Det vil bli kalt inn til en pressekonferanse på politihuset i Kristiansand i løpet av torsdag formiddag.