Politi og soldater sikrer åstedet hvor seks soldater ble påkjørt i Paris-forstaden Levallois-Perret den 9. august 2017. Foto: Benoit Tessier / Reuters / Scanpix.

Fransk politi har åpnet terroretterforskning etter at en bil kjørte ned en gruppe soldater som holdt vakt i en forstad til Paris. Seks personer er såret.

Angrepet var uten tvil utført med overlegg, mener ordfører i forstaden Levallois-Perret, Patrick Balkany, som overfor fjernsynskanalen BFM kaller angrepet «motbydelig».

Hendelsen fant sted i Levallois-Perret, nordvest for Paris, i 8-tiden onsdag morgen. Fire av soldatene ble lettere såret, to av dem alvorlig.

Politiet jakter nå på kjøretøyet og føreren, som stakk fra stedet etter påkjørselen. To polititjenestefolk opplyser at politiet sjekker opptak fra videokameraer i området nær rådhuset i Levallois for å identifisere kjøretøyet og spore opp sjåføren.

De to politikildene viser til øyenvitner som har fortalt at de så en mørk BMW med én person som sto og ventet inne i en blindvei nær en bygning som soldatene pleier å bruke. Den ene av tjenestefolkene sier angriperen slo til idet en gruppe soldater kom ut fra bygningen og var på vei til kjøretøyene sine i forbindelse med vaktbytte.

Ordfører Patrick Balkany oppgir samme hendelsesforløp:

– Bilen akselererte svært raskt da soldatene kom ut av bygningen, sier Balkany.

Soldatene tilhører sikkerhetsstyrken Sentinelle som ble opprettet etter IS-angrepene i Paris i 2015 da 130 personer ble drept.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂