Rester etter det som ser ut som barneleker ligger igjen på fortauet i Volkmarsen. Foto: Elmar Schulten / Waldeckische Landeszeitung via Reuters /Scanpix

Mer enn 30 er såret etter at en bil mandag kjørte inn i en karnevalsparade i Volkmarsen i Hessen i Tyskland. Øyenvitner sier at bilføreren så ut til å sikte på barn.

Politiet arbeider ut fra at det handler om et angrep, skriver Bild.

Skjermdump, Bild-TV.

Ifølge Bild har en tredel av de skadde alvorlige skader, noen kritiske, men tallet er ikke bekreftet av politiet. Flere barn skal være blant de skadede. Det er ukjent om noen er drept.

Hendelsen fant sted klokken 14.30. Øyenvitner forteller til avisen at føreren av den sølvfargede Mercedes-en ga full gass hele veien til den stoppet. Bilen skal ha passert fysiske hindre før den akselererte inn i folkemengden, ifølge vitnene.

Øyenvitner forteller til Frankfurter Rundschau at føreren så ut til å sikte spesielt på barn.

Der Spiegel siterer politikilder på at mannen hadde drukket betydelige mengder alkohol, og ifølge innenriksdepartementet i delstaten er han «ikke i stand til å bli avhørt».

Derimot avviser statsadvokat Alexander Badle overfor Bild at gjerningsmannen var beruset på alkohol:

«Er war nicht betrunken und kann aufgrund seiner Verletzungen nicht vernommen werden.» Die Verletzungen zog sich der Fahrer demnach bei seiner Fahrt in die Menge zu.

Ifølge RTL er bilføreren fraktet til en psykiatrisk klinikk. Kringkasteren siterte en nabo av mannen:

– Jeg så ham kjøre av sted, han så ut som om han var påvirket av narkotika, og han sa: «Jeg kommer til å være i nyhetene snart.»


Politiet er ordknappe om hendelsen, men bekrefter at føreren er pågrepet og at «flere» personer er skadd. Bilføreren oppgis å være en 29 år gammel mann fra området. Den lille byen Volkmarsen ligger et par mil fra Kassel.Alle karneval i Hessen er avlyst.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.