Fransk politi sikrer et område i Trappes i Paris-regionen etter knivdrapene den 23. august 2018. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / Scanpix.


 

En 35 år gammel mann identifisert som Kamel S. ble drept av fransk politi etter at han i 9.30-tiden torsdag morgen hadde drept sin egen mor og søster og skadet en forbipasserende med en kniv i Trappes utenfor Paris.

Politikilder oppgir til Le Parisien at mannen hadde forskanset seg hjemme i Rue Camille Claudel etter drapene og ropt «Allahu akbar» idet han truet enhver som måtte prøve å komme inn. Mannen ble skutt da han kom ut klokken 10.20, og døde siden av skadene.

Kamel S. hadde vært kjent for sikkerhetsmyndighetene siden 2016, da han hadde hyllet terrorismen offentlig. Han skal også ha vært psykisk ustabil siden 2014, men det er ikke kjent hvorfor han drepte egne familiemedlemmer.

35-åringen kan minne om det Hans Magnus Enzensberger kaller «den radikale taper», der veien til vold er kort hos personer som i utgangspunktet er mistilpassede eller har andre problemer, og en viss islam ender opp som et slags tilfluktssted.

Denne miksen av psykiatri og islam ser ut til å gjøre seg gjeldende så ofte i Frankrike at man må kunne tale om et arsenal av sosiale bomber som av og til eksploderer.

 
 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂