Nytt

Demonstranter i gule vester ved Triumfbuen i Paris den 1. desember 2018. Foto: Stephane Mahe / Reuters / Scanpix.

For tredje lørdag på rad viser franske demonstranter i gule vester sin misnøye med høyere levekostnader Frankrike rundt. Bare i Paris protesterer omlag 5500 mennesker, melder NTB-AP-AFP.

De første sammenstøtene mellom demonstranter og politi fant sted allerede i 9-tiden lørdag morgen, da demonstrantene forsøkte å forsere en politisperring ved Place de l’Etoile, skriver Le Parisien.

I 10-tiden skjedde lignende sammenstøt ved Triumfbuen, hvor politiet har tatt i bruk tåregass for å spre demonstrantene, som for noens vedkommende er utstyrt med gassmasker. Reuters melder at politiet også har tatt i bruk vannkanoner.

Demonstrantene, som svarte med å kaste steiner, sang Marseillaisen, og stemningen i luften var ekstremt spent, skriver Paris-avisen, som bruker uttrykket «urban gerilja» om det som skjer i den franske hovedstaden.

I 13:30-tiden var mer enn 115 personer arrestert av politiet i Paris. 5000 politifolk forsøker å holde styr på 1500 personer de omtaler som «urostiftere». Ti personer er blitt skadet i nærheten av Champs-Elysees, av disse er tre politifolk.

Mange butikker i nærheten av uroområdene holder stengt, til tross for at det er lørdag og bare drøyt tre uker til jul.

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Du kan nå enkelt sette opp fast trekk med bankkort:

For andre bidragsmåter, se vår Støtt Oss-side.

 

Bestill Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!