Nytt

I et radiointervju med Francetvinfo fredag morgen sier general Bruno Leray at antiterror-gruppen Sentinelle som består av 7000 militære i Paris-området er blitt tillatelse til å skyte med skarpt mot demonstranter ved neste forventede demonstrasjon av gule vester imorgen. Tillatelsen gjelder hvis det er fare for liv.

Lørdag 23. mars er det klart for den 19. demonstrasjonen av de gule vestene.

Sentinelle ble opprettet etter Charlie Hebdo-massakren i januar 2015. Den var ment å beskytte franskmenn mot terror. Men nå setter politikerne inn den samme anti-terrorgruppen mot sin egen befolkning. I en meningsmåling blant Le Figaros lesere stiller 56% seg positive til dette, men hele 44% sier nei.

Det gikk hardt for seg ved siste demonstrasjon i Paris og de styrende myndighetene er redde for anarkiet som brer seg. Politiet melder på Twitter at de ikke vil tillate demonstrasjoner på flere av de sentrale sentrumsgatene:

Også i andre franske byer er det lagt ut restriksjoner for demonstrasjoner.

De gule vestene sier på Facebook at de er blitt erklært krig. I et opprop ber de folk samle seg på Champs-Élysées på lørdag for å «kjempe for Frankrike, fremtiden og friheten».

Daily Mail    Le Figaro    Francetvinfo   Le Parisien

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!