I Frankrike har nærmere 114.000 personer ifølge innenriksdepartementet lørdag protestert i mange av landets byer mot president Emmanuel Macrons nylige kunngjøringer om obligatoriske koronapass for adgang til serveringssteder, kjøpesentre, arrangementer og offentlige transportmidler.

Ni personer ble arrestert under protestene i Lyon, og i Dijon brukte politiet tåregass mot demonstrantene, skriver Le Figaro.

De tallrike demonstrasjonene, minst tre forskjellige bare i Paris, hadde støtte fra politikere tilhørende flere partier både til høyre og venstre.

Demonstrantene hevder at den innskjerpingen av reglene som Macron varsler for koronapasset, i praksis tvinger folk til å la seg vaksinere, og kaller dette diktatur. Slagordene omfattet «nei til helsepasset», «stopp diktaturet», «frihet» og «Macron diktator».

Representanter for de gule vestene som deltok i demonstrasjonen i Paris, kaller de nye reglene for drakoniske innskrenkninger i friheten.

«Vi er ikke imot vaksiner i det hele tatt. Vi vil bare at alle skal ha frihet til å la seg vaksinere eller la være. Tester får være nok, og så må folk få være i fred», sier Aurélie og Tiphaine, begge i tredveårene og ansatt ved et kjøpesenter i Paris-regionen.

Noen av deltagerne under lørdagens demontrasjoner hadde på seg t-skjorter med gule stjerner for å trekke en linje mellom forfølgelsen av jøder og folk som ikke vil vaksinere seg, skriver Le Figaro.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!