Nytt

Foto: Reuters. Jerome Rodrigues ble skutt i øyet med en gummikule av politiet. Lørdag ettermiddag talte han under en ny demonstrasjon i Paris.

Det kan se ut til at det offisielle Frankrike, i form av Innenriksdepartementet, ønsker å tone ned demonstrasjonene ved å vise til et mindre antall av demonstranter enn hva som er tilfelle. «Regjeringen kan ikke telle», sier politikeren Guillaume Peltier fra det republikanske partiet. Det er store forskjeller i rapportene av hvor mange som deltar. Politiets fagforening sier at 290.000 personer demonstrerte i Frankrike idag. Innenriksdepartementet sier at det var 17.400 personer.

Denne lørdagen ble dedikert til de 1700 som hittil er blitt skadet i demonstrasjonene. Det er den tolvte demonstrasjonen av de gule vestene.

Stillbilde fra Youtube

Situasjonen er i ettermiddag spent i Paris:

22 personer er så langt arrestert. Vannkanoner ble brukt mot demonstrantene.

Den spente situasjonen ble forverret av at en granat eksploderte.

Også i Bordeaux var situasjonen spent denne lørdagen og politiet har også her tatt i bruk vannkanoner.

Det er ikke bare storbyene. Også i mindre byer som Morlaix i Bretagne var det demonstrasjon idag.

Mange demonstranter bar øyelapp med skyteskive på. REUTERS/Philippe Wojazer

Studenter har gått sammen med de gule vestene i demonstrasjoner mot Macron og politivold.

Des étudiants et des «gilets jaunes» défilent à Bordeaux, samedi.

I byen Valence ble 18 personer arrestert og hundrevis av skarpe våpen som kniver, macheter, økser og sverd ble beslaglagt, skriver Ici.fr som rapporterer fortløpende.

– «Plusieurs dizaines de manifestants sont encore présents essentiellement aux abords du péage autoroutier de Valence Sud», indique la préfecture de la Drôme dans un communiqué.

– 18 personnes ont été interpellées et une centaine d’armes blanches ou par destination a été saisie (hache, sabre, couteaux, machette, gourdins, engin explosif)

– 4 policiers ont été légèrement blessés suite à des jets de projectiles et la dégradation d’un véhicule des forces de l’ordre.

Le Figaro

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!