Folk i Cottbus demonstrerer mot den tyske utlendingspolitikken den 3. februar 2018. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Scanpix.

 

Mer enn 2000 mennesker demonstrerte forrige lørdag i Cottbus, Brandenburg, i protest mot den tyske flyktningepolitikken, skriver Die Zeit.

Demonstrasjonen, organisert av en gruppe kalt Zukunft Heimat (fremtidens hjem), fant sted etter en rekke voldsepisoder mellom flyktninger og tyskere, som har fått innenriksdepartementet i delstaten til midlertidig å stanse enhver ny tilstrømning til byen.

Med sine 100.000 innbyggere har den i løpet av få år har tatt imot nærmere 4000 asylsøkere , en demografisk omveltning av vanvittige proporsjoner som har skapt dyptgripende forandringer i Brandenburgs nest største by. En ung kvinne sier til Deutsche Welle at hun er blitt redd for å gå ut.

Demonstrantene advarte mot en overdreven fremmedgjøring av Tyskland. På noen bannere ble det blant annet reist krav om statsminister Angela Merkels avgang, andre betegnet «islamiseringen som den største faren for menneskeheten».

Arrangementet fant sted samme dag som en annen demonstrasjon i Cottbus, hvor initiativtagerne – syriske flyktninger – tok til orde mot hat og for toleranse og fredelig sameksistens.

Under demonstrasjonen for en kosmopolitisk by deltok ifølge politiet rundt 600 personer.

Man hadde altså å gjøre med rivaliserende demonstrasjoner, ikke ulikt det som var situasjonen i Kandel, Rheinland-Pfalz, den 28. januar.

Politiet sier at begge begivenhetene i Cottbus gikk rolig for seg, selv om den største demonstrasjonen – i all hovedsak bestående av vanlige, bekymrede borgere – tiltrakk seg noen få høyreekstreme elementer. Politiet valgte å være tallrikt tilstede på grunn av den anspente situasjonen i byen. Det finnes åpenbart frykt for voldelige sammenstøt i den splittede befolkningen, og politiet gjør stadig kontroller både av tyskere og utlendinger i sentrum.

Medier utenfor Tyskland er ikke så ivrige etter å opplyse om dette, men det betyr altså at et styrkeforhold i globalistenes klare disfavør nå har gjort seg gjeldende i to tyske byer med få dagers mellomrom.

I Tyskland er mediene mest opptatt av å portrettere den største gruppen som «ytre høyre». Men hvem er egentlig ytterliggående i Tyskland – de som administrerer omveltningene, eller de som protesterer mot dem?

Noe som ikke har vært særlig godt kjent utenfor Tyskland er at Zukunft Heimat har arrangert demonstrasjoner mot innvandringen i et års tid, ikke ulikt det Pegida har gjort i Dresden. Antallet deltagere har stadig økt med tiden, skriver Stern. Overfor Focus erkjenner en ekstremismeforsker at det slett ikke er noe randfenomen lenger.

 
 

Kjøp «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» av Christopher Caldwell her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂