Nytt


Folk demonstrerer mot massemigrasjonen i Cottbus, Brandenburg, den 3. februar 2018. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / Scanpix.

 

Hvis man lurer på hvilke politiske konsekvenser av masseinnvandringen som ligger i kortene, kan det være instruktivt å se nærmere på Cottbus, hvor tilstrømningen av asylanter til byen ble stanset av innenriksdepartementet i delstaten etter en voldsbølge hvor «flyktninger» ofte var involvert.

Under konkurrerende demonstrasjoner i byen den 3. februar, var oppslutningen på den migrasjonskritiske siden 3–4 ganger større enn på den liberale.

Nå viser det seg at også de politiske sympatiene er i endring: Alternative für Deutschland (AfD) er ifølge en ny meningsmåling nå det største partiet i Cottbus, skriver Die Welt. 29 prosent av ett tusen personer i byen som ble spurt den siste uken i februar, sier at de ville ha stemt på AfD. Ved valget til delstatsparlamentet i 2014 var den tilsvarende andelen 10,7 prosent, viser en undersøkelse.

CDU, som er nest størst, får 24 prosent, mens SPD synker fra 31,8 prosent til 15 prosent.

Ifølge meningsmålingen sier 66 prosent av de spurte at Cottbus er overbelastet med integreringen av flyktninger.

Dette er altså effekten av at en by med 100.000 innbyggere har mottatt 4000 asylanter.

Cottbus kan i så måte tjene som et politisk laboratorium. Når flere lokalsamfunn blir som Brandenburgs nest største by, vil AfD vokse videre.

En slik polarisering på kontinental skala er åpenbart livsfarlig. I Cottbus måtte flere hundre politifolk holde de konkurrerende demonstrantene adskilt den 3. februar.

Det blir med tiden stadig vanskeligere å tilgi dem som insisterer på massemigrasjonens eksperiment. De blir stadig mer klar over hva de gjør.

 

Bestill Douglas Murrays bok fra Document Forlag her!