Nytt

«Beskytt grensene – redd liv», lød en av parolene i protesten i Freiburg den 29. oktober mot gruppevoldtekten i byen tidligere i oktober. Stillbilde: euronews / YouTube.

Flere hundre politifolk ble mandag kveld satt inn for å holde rivaliserende demonstrasjoner fra hverandre i Freiburg, Baden-Württemberg.

En demonstrasjon i protest mot gruppevoldtekten i byen i midten av måneden, hvor sju av de åtte arresterte i saken er syriske menn mellom 19 og 29 år, var opprinnelig blitt tillyst av AfD. Sammen med ungdomsorganisasjonen Junge Alternative für Deutschland (JA) tok de blant annet til orde for strengere grensekontroll. Dette arrangementet samlet ifølge tyske medier opp mot 500 deltagere.

Samtidig fant det sted en motdemonstrasjon mot initiativet fra AfD, hvor det ifølge politiet deltok 1500 personer, som protesterte mot «rasisme» og «høyrehets».

Freiburg har ikke glemt voldtekten av 19 år gamle Maria Ladenburger, som i 2016 ble voldtatt, myrdet og dumpet i en elv av en afghansk asylant, som siden ble dømt til livsvarig fengsel for ugjerningen.

Etter den nylige gruppevoldtekten av en 18 år gammel kvinnelig student, som sannsynligvis fikk dop i drinken sin på et diskotek, er den politiske spenningen således følbar i byen.

Også i Kandel, Chemnitz og Cottbus har det tidligere funnet sted rivaliserende demonstrasjoner etter drap og annen voldskriminalitet begått av utlendinger. Splittelsen denne kriminaliteten skaper, gjør den tyske offentligheten giftig.

 

Deutsche Welle – Die Zeit – Badische Zeitung – Süddeutsche Zeitung

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Les også