Mia (15) ble stukket flere ganger med en 20 cm lang kjøkkenkniv av den afghanske «mindreårige» asylsøkeren foran øynene på sjokkerte kunder i apoteket i den lille tyske byen. (skjermdump, bild.de)

Mia (15) ble onsdag knivstukket til døde av sin ekskjæreste – en enslig, mindreårig asylsøker fra Afghanistan som påstås å være 15 år.

Drapet skjedde i den lille byen Kandel, sørvest i Tyskland. Den afghanske asylsøkeren ble torsdag varetektsfengslet og siktet for drap.

Nå reagerer Mias far. Fredag sa han til Bild-Zeitung at de hadde tatt imot den unge afghaneren som sin sønn, men samtidig avviser han kategorisk siktedes oppgitte alder.

– Ikke tale om at han bare er 15 år.

– Vi håper at vi gjennom etterforskningen får vite hans virkelige alder, sier han til Bild.

Blomster ble lagt ned utenfor apoteket i Kandel i Rheinland-Pfalz.

I så fall vil det ikke være første gang en domstol tematiserer alderen til en påstått mindreårig asylsøker, skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung. I rettssaken mot asylsøkeren Hussein Khavari som stod tiltalt i Freiburg nylig vitnet vedkommendes far, som opplyste at sønnens alder på gjerningstidspunktet var 32 år, og ikke 17, slik den tiltalte hadde hevdet.

Hussein Khavari fikk asyl som mindreårig «flyktning» i Tyskland etter å ha ankommet uten papirer høsten 2015. Han voldtok og drepte den 19 år gamle medisinstudinen Maria Ladenburger i Freiburg den 16. oktober 2016 for deretter å kaste henne i elven Dreisam.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.