Foto: Facebook.

 

Hussein Khavari – den afghanske statsborgeren som fikk asyl som mindreårig «flyktning» i Tyskland etter å ha kommet dit uten papirer under exodus høsten 2015, og som voldtok og drepte den 19 år gamle medisinstudinen Maria Ladenburger i Freiburg den 16. oktober 2016 for deretter å kaste henne i elven Dreisam – ser ut til å ha vært 32 og ikke 17 år på tidspunktet for ugjerningen, melder flere tyske medier.

Dette kan få store konsekvenser for straffeutmålingen i den pågående saken mot Khavari, som offisielt er blitt behandlet som mindreårig, til tross for at alvorlig tvil er blitt reist om hans reelle alder. Utsiktene til en maksimumsstraff på ti år for mindreårige kan dermed bli omgjort til livsvarig fengsel.

Kilden til opplysningen er ikke hvem som helst: Khavaris egen far, som retten har fått i tale ved hjelp av en tolk via mobiltelefonen som ble beslaglagt fra drapsmannen. Den tyske internasjonale allmennkringkasteren Deutsche Welle skriver:

Hussein K. has said that his father had been killed in Afghanistan while fighting the Taliban — a claim now belied by the fact that German authorities managed to contact the latter in Iran using a telephone number stored in the confiscated cellphone belonging to the accused.

The court said that an official document read to judges over the telephone by the father gave Hussein K.’s date of birth as January 29, 1984, meaning that he would have been 32 years old at the time of the crime, and not 17 as he stated when arrested.

Alderen ser altså ikke ut til å ha vært den eneste løgnen fortalt av morderen, som ifølge Der Spiegel ble plassert i en tysk fosterfamilie – altså som godt voksen (noe man selv kan se i Bild): Han har også fortalt en skrøne om at Taliban har drept faren.

Hvor mange ganger har man ikke hørt den historien og andre spektakulært hjerteskjærende beretninger før fra afghanske asylsøkere? Hvor mange fiktive Taliban-mord har de dumme, dumme europeerne egentlig tatt for god fisk fra mennesker fra verdens mest korrupte land, for deretter å garantere de fiktive faderløse en trygg fremtid på de innfødtes bekostning?

Historien om Hussein Khavari illustrerer mye av vanviddet ved europeisk utlendingspolitikk. Før han kom til Tyskland hadde han fått amnesti fra en fengselsdom på ti år for ran og livstruende vold, som han hadde sonet halvannet år av i et gresk fengsel. Den opplysningen fant aldri veien til Tyskland – tilsynelatende ikke vettet heller.

Det hører med til historien at Maria hadde arbeidet frivillig i et asylmottak. Utakk er verdens lønn, men sjelden blir det illustrert så brutalt som her.

 

Kjøp «Godhetens tanketomme ondskap» av Kent Andersen her.