En dommer i Munster i Tyskland har frikjent en afghaner for å ha stukket en flyktningmedarbeider til døde med en stor brødkniv, fordi offeret var fysisk større enn drapsmannen. De pårørende er rystet og har anket. Det samme har aktor.

Dommer Michael Beyer begrunnet frifinnelsen med at Seyed M. var mindre enn offeret, Jose. Han fant det heller ikke kriminelt at Seyed gikk rundt med en stor brødkniv.

He said: ‘The defendant was physically inferior (…) A kitchen knife may be carried under weapons legislation, even if it is socially and ethically questionable.’

Dermed kan Seyed søke erstatning for tiden han tilbrakte i varetekt, fra mai til desember.

Seyed hadde allerede fått sin sak avgjort: Han skulle utvises. Men han fikk det for seg at han skulle bli kjæreste med en venninne av Jose og begynte å fotfølge henne. Det synes ikke jenta noe om.

Jose M. ville bli politiker og var medlem av byens ungdomsparlament.

Da Seyed tilfeldigvis møtte Jose i byparken i Ochtrup i det nordvestlige Tyskland, kom det til en konfrontasjon. Dommeren legger Seyeds forklaring til grunn: Jose hadde tatt ham i et låsegrep rundt hodet. Seyed hadde til å begynne med brukt en flaske. Låsegrep er defensivt – Jose hadde trening som bokser – hvordan han kom seg løs og trakk kniv, står ubeskrevet.

Det som er klart er at Seyed stakk Jose seks ganger og ett av stikkene traff hjertet.

Joses mor, Maria, reagerer sterkt på frifinnelsen av hennes sønns drapsmann.

Jose’s mother Maria said after the initial judgement: ‘The reasons the judge gave for self-defence are laughable.

Hun mener Seyeds alder burde vært undersøkt. Det er slett ikke sikkert at han er 18 år. Afghanske menn lyver på seg yngre alder fordi de vet det gir fordeler.

Tyskerne husker saken om Maria Ladenburger som ble voldtatt og drept av Hussein Khavari. Han hevdet også at han var mindreårig, men eksperter slo fast at han minst var 22.

Da faren forklarte seg kom det frem at han var 33 år.

Det hører med til historien at aktor hadde bedt om bare tre års fengsel for drapet.

Afghan migrant, 18, who stabbed refugee aid worker to death in Germany will be entitled to COMPENSATION after judge ruled it was self-defence

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.