En prest ble angrepet med kniv i en kirke i Nice søndag, melder innenriksministeren på twitter. Pater Christophe er såret, men ikke dødelig. Ordføreren sier at angriperen er mentalt ustabil.

Før man har rukket å stille spørsmål, blir de besvart.

The Nice mayor, Christian Estrosi, said in a separate Twitter message that the attacker was mentally unstable.

Conservative lawmaker Eric Ciotti, who represents the region, said on his Twitter account that the priest named as Father Christophe had been stabbed several times in the Saint-Pierre d’Arene church in Nice.

Det er ikke første gang det brukes kniv i en kirke i Nice eller Frankrike for den del. Pater Hamel ble drept under messe av to IS-følgere. En ung tunisier tok båten over til Sicilia, dro opp til Nice og gikk inn i katedralen midt på formiddagen i oktober 2020 og drepte en 60-årig kvinne i bønn og en brasiliansk kvinne. Den britiske parlamentarikeren David Amass ble også drept inne i en kirke. Vestlige politikere og medier gjør ikke noe vesen av at kirkene er åsted for terror.

Den danske bloggeren Kim Møller la ut et bilde av kvinnen som var drept. For det er han blitt tiltalt for å ha publisert krenkende materiale og skal for retten.

Både i Frankrike og Tyskland er det vanlig at jihadister klassifiseres som mentalt uberegnelige umiddelbart etter at de har angrepet.

Det hører med til historien i Nice søndat at en nonne fikk vridd kniven ut av gjerningsmannens hender.

He said that a nun had been hurt in the arm as she snatched the knife from the attacker. «Extraordinary courage from Sister Marie-Claude who intervened as the attacker continuer to stab Father Christophe.»

 

Priest stabbed multiple times in Nice
A nun had been hurt in the arm as she snatched the knife from the attacker

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.