Den asylsøkende afghaneren Hussein Khavari påsto at han var 17 år da han kom til Tyskland høsten 2015. Ett år senere voldtok og drepte han den 19 år gamle medisinstudenten Maria Ladenburger i Freiburg. Han drepte henne ved å drukne henne i en liten elv.

Khavaris alder skulle få konsekvenser for straffeutmålingen. Det ble reist tvil om alderen hans. En tannrøntgenundersøkelse viste at han var mellom 22 og 29 år. Og hans egen far oppga alderen hans til å være 34. Khavari sa at faren døde for mange år siden i kamp mot Taliban, men dommeren motbeviste dette ved å bruke Khavaris mobiltelefon og ringte faren som viste seg å bo i Iran.

Dommer Kathrin Schenk fordømte Khavaris ekstreme mangel på empati da hun ga ham livstid i fengsel – hvilket er 15 år i Tyskland. Khavaris navn er ikke frigitt i Tyskland på grunn av landets strenge persondatalovverk.

Under rettsprosessen minnet aktor meddommerne på at rettssaken handlet om en kriminell og ikke Tysklands asylpolitikk. Under rettssaken ble det også kjent at Khavari hadde blitt arrestert og dømt til ti års fengsel for mordforsøk på Korfu i Hellas i 2013 før han reiste til Tyskland i 2015. Det er uklart hvorfor Hellas lot ham slippe ut så tidlig, men det kan skyldes at fengslene der allerede er overfylte. Tyske myndigheter visste ingenting om hans fortid da han meldte seg der som mindreårig asylsøker i 2015.

 

Daily Mail   Document.no

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!