Afghaneren som er arrestert mistenkt for voldtekt og drap på 19 år gamle Maria Ladenburger ble i 2014 dømt til ti års fengsel i Hellas for ran og drapsforsøk. Bare tilfeldigheter gjorde at det ikke endte med drap.

Til tross for den lange fengselsstraffen ble afghaneren Hussein Kavari sluppet løs etter halvannet år. Han tok seg til Tyskland, søkte om asyl, og drepte Maria Ladenburger. Maria engasjerte seg i frivillig arbeid på fritida for å hjelpe asylsøkere.

Det var den greske advokaten til Hussein Kavari som kjente gjenkjente ham. En natt i mai 2013 angrep han en 20 år gammel studine på Korfu, og etter å ha ranet henne kastet han henne over et rekkverk. Det var ti meter rett ned til stranden. Studinen overlevde mirakuløst. Hun drev med klatring og visste derfor hvordan hun skulle beskytte hodet.

hussein-k

Ifølge greske medier var det her Kavari kastet studinen utfor stupet i 2013.

 

Voldtekten og drapet på Maria Ladeburger har rystet tyskerne. Hun var en vakker, begavet jente med livet foran seg.

Hussein Kavari kom til Hellas som mindreårig asylsøker. Det kan være grunnen til at han sonet så lite av straffen, men det er ikke kommet sikre opplysninger fra Hellas om hvorfor han ble sluppet ut etter bare halvannet år. Ellers har myndighetene i sør en lei tendens til å ville kvitte seg med problemene og sende dem nordover.

Etterforskerne på Korfu tvilte imidlertid på Kavaris egne opplysninger om hvor gammel han var. Da han ble arrestert i 2013 oppgav han at han var 17, skriver Stern. Tre år senere i Tyskland oppgav han samme alder; 17 år. Greske myndigheter gjorde imidlertid ingen forsøk på å verifisere alderen hans.

hussein-kavari

Hussein Kavari. Dette bildet postet han etter voldtekten og mordet den 16. oktober 2016 – sju dager før han ble arrestert.

maria-lindenburg-morder

Bildebeviset: Bildene av gjerningsmannen fra Korfu stemte overens med bildene av gjerningsmannen fra Freiburg. Tatoveringene er karakteristiske.

 

Ifølge Bild ble han onsdag innlagt på sykehus i Hohenasperg. Klinikken tar seg av alle innsatte som har behov for behandling i Baden-Württemberg. Der bevoktes han døgnet rundt for å forhindre selvmord.

 

Die Welt