Bildet: Stedet der den 19 år gamle Maria Ladenburger ble funnet drept 15. oktober i fjor i Freiburg. Drapet gjorde et uutslettelig inntrykk, selv om mediene forsøkte å dysse det ned. Mangelen på korrespondanse mellom borgerne og mediene gjør at man ikke vet hva folk tenker og hvordan de reagerer på all kriminaliteten. Det samme gjelder i mange andre europeiske land. Derfor tar meningsmålinger i våre dager så ofte feil. Foto: Vincent Kessler/Reuters/Scanpix. 

«It´s payback time» stod det skrevet med rød penn på soveromsveggen om morgenen den 19. mai 2016, sammen med annen tekst – på arabisk.

Maria M. lå i sin seng, hendene var bundet sammen med et skjerf rundt et krusifiks i tre. Hun ble 70 år gammel.

I løpet av natten må Abubaker Ch. ha brutt seg inn eneboligen i Bad Friedrichshall sørvest i Tyskland. Først slo han, deretter strangulerte han kvinnen. I tillegg til å skrive på veggen, skapdører og andre gjenstander om bl.a. islamske martyrer, ransaket han boligen etter verdisaker.

Ingen vet helt sikker hvor Abubaker Ch. kommer fra, hvor gammel han er og om navnet hans er ekte. Sannsynligvis er han rund 27 år og pakistaner. Til Tyskland kom han i 2013 og søkte asyl. Et vitne forteller at han ønsket seg penger og en Ferrari.

Abubaker Ch. blir avslørt av GPS-data, men nekter for å ha noe med saken å gjøre, til tross for DNA-spor og smykker fra huset som ble funnet hos ham.

– Jeg er uskyldig, har aldri gjort noe galt. Om jeg skulle lyve, villet jeg fallet om død. Dette ville Allah sørget for, sa han.

Men indisiene er så sterke mot Abubaker Ch., at lagmannsretten i Heilbronn finner ham skyldig for drap og dømmer han til livslangt fengsel.

Hans asylsøknad er fremdeles ikke ferdig behandlet.

Nærmest til samme tid da dommen falt mot Abubaker Ch., ble en ung mann pågrepet, i Cottbus, 600 km lengre øst.

Drapet han er mistenkt for skjedde i desember.

En 82-årig kvinne hadde gjort seg klar til julefeiring, men hun dukket aldri opp på festen.

Liket ble funnet i hennes bolig.

– Vi vet at den antatte gjerningsmannen opprinnelse kommer til å fremkalle emosjoner, sa Holger Kelch, borgermester i Cottbus etter pågripelsen.

Den mistenkte var ungdom da drapet skjedde og er en asylsøker fra Syria.

https://www.welt.de/vermischtes/article162265711/Schaetzle-da-war-jemand-dann-der-Schock.html

https://www.echo24.de/region/mord-untergriesheim-abubaker-c-bad-friedrichshall-7400363.html

https://www.welt.de/vermischtes/article162512101/Wir-wissen-dass-die-Herkunft-Emotionen-wecken-wird.html

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂