Diana Jäger var på apoteket da drapet skjedde: – Han var ikke skyldbevisst, han smilte hånlig.

En 15 år gammel jente ble onsdag stukket ned og drept av en enslig mindreårig asylsøker i Kandel i Tyskland. De to skal ha hatt et forhold som jenta gjorde slutt på.

Drapet skjedde inne i et apotek i et kjøpesenter i byen Kandel i Rheinland-Pfalz foran øynene på 15-20 sjokkerte kunder. Afghaneren kom til kjøpesenteret sammen med to kamerater. Hvorfor hadde han med brødkniven? Svaret på spørsmålet kan avgjøre om han tiltales for overlagt eller forsettelig drap. Afghaneren ble overmannet av andre kunder i kjøpesenteret.

Diana Jäger (31) var på apoteket da drapet skjedde. Hun forteller at hun hørte krangling, og deretter jenta som skrek.

– Jeg hørte ikke hva hun skrek.

Jäger så Mia liggende på gulvet. Noen tenåringer stod nær henne, de sa «Mia, hold deg våken!», forteller hun til Bild.

Alt gikk veldig fort, sier Jäger. Hun forteller også at hun så gjerningsmannen, som hun sier «ikke var skyldbevisst»:

– Han smilte hånlig.

Jentas onkel, Jürgen Stöffler (55):

– Jeg så henne sist på vår familiefest på julaften. Vi var samlet på en gresk restaurant i Kandel. Nå er hun død, og jeg kan fortsatt ikke tro det. Min svoger ringte meg i går og ropte i telefonen: «Mia har blitt drept!»

Afghaneren kom til Tyskland som enslig mindreårig asylsøker i april 2016, og har siden september bodd i et bofellesskap i byen. I november var han involvert i slåsskamp på bare nevene i skolegården.

På en pressekonferanse torsdag opplyste statsadvokat Angelika Möhlig at jenta avsluttet forholdet tidlig i desember. Bruddet skal ha blitt formidlet via sosiale medier og gjennom gjentatte telefonsamtaler, ifølge politiet.

Jentas foreldre politianmeldte afghaneren 15. desember, etter at han hadde kommet med trusler mot datteren deres i forbindelse med bruddet.

Politiet opplyser at de hadde to samtaler med ham etter anmeldelsen; over telefon 17. desember og ansikt til ansikt 18. desember.

Fra Alternativ für Deutschlands gruppe i delstatsparlamentet kom det skarpe uttalelser:

– Rheinland-Pfalz er ikke lenger trygt, heter det i en kunngjøring fra fraksjonssjef Uwe Junge, som varsler at partigruppen vil stille delstatsregjeringen en rekke spørsmål i parlamentet.

Borgermesteren i Kandel maner til ro og advarer mot «fremmedfiendtlighet» i kjølvannet av drapet:

– Det er galt å komme med fremmedfiendtlige uttalelser nå, sa borgermester Volker Poss til Südwestrundfunk fredag, ifølge Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Bild: Eltern des Mädchens zeigten ihn schon vor zwei Wochen an

Focus: 15-jähriges Mädchen in Drogerie erstochen: Täter war ihr Ex-Freund