Nytt

Natten til 6. mars ble en 21 år gammel tysk jente identifisert som Syndia A. drept med mellom ti og femten knivstikk mot ryggen, halsen, lungene og hendene i boligen tilhørende foreldrene hennes i Worms, Rheinland-Pfalz.

Dagen etter meldte en tidligere straffedømt 22 år gammel avvist tunisisk asylsøker seg for politiet, hvor han tilstod å ha drept sin egen kjæreste under en krangel – to dager etter at han skulle ha vært utvist fra Tyskland, men i stedet hadde forduftet.

Motivet for drapet er uklart, heter det, og det vurderes å foreta en psykiatrisk utredning av 22-åringen, identifisert som Ahmed T. Han er tidligere funnet skyldig både i tyveri og legemsbeskadigelse.

Tiden er forbi da slike nyheter får nevneverdig dekning i riksdekkende medier i Tyskland, selv om Worms’ sosialdemokratiske borgermester Michael Kissel er blitt drapstruet etter mordet.

Noe som skjedde i forbindelse med en minnestund lørdag, har derimot nådd den regionale allmennkringkasteren Südwestrundfunk (SWR).

Liebfrauenkirche i Worms. Foto: Tonialsa / Wikimedia Commons.

Om kvelden ble det arrangert en sørgemarsj med rundt fem hundre deltagere til minne om den myrdede 21-åringen, etterfulgt av en gudstjeneste i Liebfrauenkirche.

Like før gudstjenesten begynte, skjedde det en forstyrrelse. Vitner forteller at en mann hadde stått med utstrakte armer i nærheten av hovedalteret og ropt «Allahu akbar»

Flere av de tilstedeværende ble opprørt av å høre det samme som islamske terrorister roper, og forlot kirken i all hast. SWR-reporteren opplyser til studio at et tjuetalls personer løp panisk ut, og at flere av dem gråt.

Den 29 år gamle mannen ble kort etter ledsaget ut av kirken og overlatt til politiet.

Det finnes ingen forklaring på oppførselen hans.

Mannen er satt på frifot, men risikerer straffeforfølgelse for forstyrrelse av religionsutøvelse.

I en offisiell meddelelse sier borgermester Kissel at «det bare er ved å stå sammen at byen kan bearbeide denne ufattelige gjerningen».

Antallet slike «ufattelige gjerninger» begynner å bli ganske høyt i Tyskland, hvor man altså tilsynelatende ikke forstår sin samtid.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.