Et ICE-tog drevet av Deutsche Bahn. Foto: Thomas Wolf / Wikimedia Commons.

Østerriksk politi har arrestert en 42 år gammel mann fra Irak som er mistenkt for å ha gjort mislykkede forsøk på å få tyske Intercity Express-tog til å spore av i Tyskland i oktober og desember 2018, opplyser Die Presse.

Irakeren, en anerkjent flyktning som kom til Østerrike i 2012, mistenkes også for å sympatisere med den islamske staten (IS), all den tid brev og IS-flagg ble funnet i nærheten av åstedene. Mannen skal ha operert alene, skriver Wien-avisen.

Irakeren knyttes til handlingene ved tekniske bevis: Skriveren som ble benyttet til å lage brevene, skal ha avslørt ham. Påtalemyndighetene i Wien tror han handlet alene, selv om det ikke er klart hvordan han kan ha fått tunge betonggjenstander anbrakt på sporene på annet forsøk.

Den pågrepne 42-åringen er gift, har fem barn og arbeider i et sikkerhetsfirma. Han ble arrestert hjemme hos seg i en kommunal leiegård.

Pågripelsen skjedde takket være overnasjonalt politisamarbeid, og den kommer bare få dager etter at ti personer ble arrestert i Tyskland, mistenkt for å ha planlagt et islamistisk terrorangrep.

 

Støtt Document

Sett gjerne opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller bidra med et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Vårt kontonummer er 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.