Gunnar Schjelderups vei i Nydalen, Oslo. Illustrasjonsfoto: Google maps, Street view

En mann i 20 årene er pågrepet mistenkt for ildspåsettelse etter en brann i boder i et garasjeanlegg i Nydalen i Oslo. Fire beboere undersøkes for røykskader.

Meldingen om brannen i Gunnar Schjelderups vei kom i 3-tiden natt til tirsdag. Om lag 300 beboere hadde tatt seg ut av bygget da alarmen gikk.

– Fire personer er kjørt til legevakta med lettere røykskader, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til NTB.

Han sier det ikke var noen grunn til at det skulle brenne i bodene, og at de derfor mistenkte at brannen var påsatt. Den mistanken styrket seg etter melding fra en vekter fra Storo Storsenter.

– Han meldte fra om en mann som forsøkte å tenne på et rør ved senteret. Det er gode overvåkingsbilder fra stedet. En patrulje pågrep litt senere en mann i 20-årene ikke langt fra åstedet. Han ble dessuten pågrepet med flere brev fra oppgangene i blokka det brant i, sier Engeseth.

Beboerne som bor i oppgangen der det brant, har fikk returnere til leilighetene sine før 6 tirsdag morgen, opplyser politiet. Brannvesenet fortsetter arbeidet med utlufting på stedet.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.