Nytt

Flere biler brant på ulike steder på Godlia i Oslo i natt. Arvid Ellingsen våknet av flere smell og var redd brannene skulle spre seg til husene i gaten. Ellingsen er spesialrådgiver for høyere utdanning og forskning i LO og har vært nominert til stortingsvalgslisten til Oslo SV. Foto: Oslo SV.

– Det smalt fra bilene, det var ganske uvirkelig. Arvid Ellingsen våknet av flere smell i natt. Da han kikket ut av vinduet så han fire biler i brann rundt huset, melder NRK.

Fire biler brant på tre ulike steder i Ellingsens nabolag på Godlia i Oslo i natt, samtlige i Stordamveien på Godlia. Politiet tror brannene er påtent.

– Flammene fra bilene sto fire-fem meter opp i lufta. Jeg var redd det skulle spre seg til husa rundt, og varsla naboene. Flere lå og sov, sier Arvid Ellingsen.

Politiet ba beboere i området om å holde vinduer lukket på grunn av stor røykutvikling og mye røyk i området. Ingen ble evakuert, men brannene spredte seg til både en garasje og en hekk.

– Skremmende

Ellingsen syntes det hele var skremmende, og beskriver røyklukta som forferdelig.

– Det smalt fra bilene, det var ganske uvirkelig.

Smellene var trolig lyden av dekk og bilruter som sprakk på grunn av varmen.

Bilene ble helt utbrent, og det var fare for spredning til flere hus. Brannvesenet fikk imidlertid relativt raskt kontroll.

Den første meldingen om brann kom til politiet klokken 2.48. Ingen var søndag formiddag pågrepet.

– Vi har få vitneobservasjoner. Det er ellers ingenting som tyder på noe annet enn at bilene var tilfeldig valgt, sier operasjonsleder Christian Engeseth til NTB.

To av bilene sto i private oppkjørsler og svært nær boliger. Politiet meldte så klokka 03.31 at brannvesenet har kontroll på brannene.

– Det er mest sannsynlig påsatt, sa operasjonsleder Stokkli til NRK.

Politiet søkte søndag med mange enheter i området etter gjerningspersoner.