Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix.

Det brant natt til søndag kraftig i flere biler i Malerhaugveien på Ensjø i Oslo. På grunn av veldig mye røyk ble folk bedt om å lukke dører og vinduer.

– Det er snakk om brann i fire biler, og det brenner kraftig. Brannvesenet og politiet er kommet til stedet, fortalte operasjonsleder Line Skott i politiet i Oslo til NTB i 1.15-tiden.

Det ble også meldt om flere smell fra brannen, trolig fra dekkene som brant, og det var en stund fare for at brannen kunne spre seg til andre parkerte biler.

– Vi fikk mange telefoner om at det brant i flere biler, og vi sendte flere biler til steder. Der var det full fyr i fire biler og veldig mye røyk, sa vaktkommandør Ola Klakegg i Oslo brann- og redningsetat.

Brannvesenet hadde like før klokken 2 kontroll på brannen.

– Vi har slått ned flammene i alle fire bilene og starter nå etterslukking, forteller Klakegg.

Det var både en elbil og en hybridbil blant de fire personbilene som brant. De er mer eller mindre utbrent, opplyser brannvesenet.

De første meldingene om brannen kom klokken 1.09, og det var både sterk varme og mye røyk i området. Politiet og brannvesenet oppfordret derfor beboere til å lukke dører, vinduer og ventiler for å unngå den giftige røyken.

Noen beboere ble en stund evakuert på grunn av røykutviklingen. Disse har nå fått vende hjem igjen.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til brannen.

– Det er ingen vitner som har sett noe, eller funn på stedet som tyder på at brannen er påsatt. Bilene blir nå tauet inn til tekniske undersøkelser, sier operasjonsleder Skott.

(©NTB)

 

Kjøp billetter til lanseringen av Johan Westerholms bok her! Foruten forfatteren kommer Hege Storhaug, Cemal Knudsen Yucel, Helena Edlund og Document-redaksjonen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.