En afghansk migrant er blitt arrestert av tysk politi for å ha voldtatt en ung polsk mann i München. Dette melder Remix News.

Angrepet skjedde tidlig lørdag morgen da det 18 år gamle offeret, som var beruset og reiste alene, ble angrepet på perrongen til en T-banestasjon. Gjerningsmannen utnyttet sitt sovende offer og utsatte ham for et seksuelt overgrep som varte i flere timer, ifølge en politirapport fra München. Etter overgrepet stjal angriperen offerets mobiltelefon og stakk fra åstedet.

Offeret leverte inn en anmeldelse til det lokale politiet dagen etter. Ved å bruke geolokaliseringssporeren på hans mobiltelefon, var myndighetene i stand til å spore oppholdsstedet til den mistenkte, som bodde i München. En 20 år gammel afghansk statsborger ble arrestert, mistenkt for voldtekt, og overført til forvaringssenteret til München-politiet i forkant av et foreløpig rettsmøte.

Etter den flere timer lange voldtekten av en 18 år gammel mannlig polsk statsborger har Polens statsminister Mateusz Morawiecki kommentert saken. Han mener at voldtekten utført av afghaneren i München er et resultat av EUs politikk for «åpne grenser», en politikk som EU aktivt prøver å presse på land som Polen og Ungarn. Morawiecki utdypet at Polen nå «er ett av de tryggeste landene» i Europa, også på grunn av sin innvandringspolitikk.

Det polske Utenriksdepartementet kalte onsdag inn en representant for den tyske ambassaden for å diskutere voldtektssaken. Departementet leverte en uttalelse som sa at slike situasjoner sannsynligvis vil oppstå igjen. Det er derfor behov for en informasjonskampanje for å øke bevisstheten om faren for at slike forbrytelser kan begås i vesteuropeiske land.

Det polske departementet erklærte at Polen er villig til å delta i en slik informasjonskampanje. Departementet ba også om fullt samarbeid fra det tyske politiet med de polske konsulære tjenestene for å sikre all mulig hjelp til offeret.

Tyskland har vært utsatt for et økende antall voldtektssaker de siste årene. For eksempel så landet i fjor en rekordøkning i gjengvoldtektssaker, hvor minst halvparten av de mistenkte var av utenlandsk opprinnelse.

Lar velgerne få avgjøre: Polen vil ha folke­avstemning om ulovlige migranter

«I Tyskland føler jeg meg ikke trygg, jeg vil tilbake til Polen»

Tyskland: «Godt integrert» afghansk voldtektsmann av 16 år gammel skolejente unngår fengsel

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.