Nok en gang står vi overfor et tilfelle av at ukrainske flyktninger blir utsatt for seksuelle overgrep og voldtekt i europeiske flyktningemottak.

Denne gang har portugisiske myndigheter identifisert og arrestert en 41 år gammel pakistansk statsborger for å ha voldtatt en seks år gammel ukrainsk flyktning.

Ifølge portugisisk politi fant voldtekten sted i slutten av forrige måned på et mottakssenter i Guarda, nordøst i Portugal.

– Hendelsene skjedde inne på et mottak for flyktninger og migranter i byen Guarda hvor gjerningsmannen og offeret bodde på det tidspunktet, ifølge en pressemelding fra politiet.

Unge kvinner på flukt fra krigen i Ukraina er blitt utsatt for voldtekt og seksuelle overgrep i en rekke flyktningemottak. I mars ble en 18 år gammel ukrainsk flyktning voldtatt av to migranter i byen Düsseldorf i Tyskland.

I Sverige har en rekke ukrainske flyktninger uttrykt angst for sine barn og seg selv etter at migranter har prøvd å bryte seg inn på flyktningemottaket de var plassert på. En av kvinnene sa at hun følte seg tryggere i Ukraina:

– Når det bombes kan jeg i det minste gjemme meg i kjelleren. 

Et annet offer sa at de fortalte henne at Sverige var et trygt land:

– Men det har jeg ikke sett.

I en uttalelse sa portugisisk politi at den mistenkte er fremstilt for rettslig avhør, har husarrest og er påsatt elektronisk fotlenke.

Estrangeiro de 41 anos terá abusado de criança ucraniana em centro de acolhimento

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.