At Giorgia Meloni delte en video på Twitter som viste at en afrikansk migrant voldtok en kvinne midt på dagen i en italiensk gate, har vakt større harme enn selve voldtekten.

Politiske motstandere og internasjonale medier som CNN og Reuters, ser ut til å være mer opprørt over at Meloni – som leder meningsmålingene foran det italienske parlamentsvalget 25. september – delte en video som viser en ukrainsk kvinne bli voldtatt av en afrikansk migrant, enn over selve voldtekten.

Videoen viste at en 55 år gammel ukrainsk kvinne blir voldtatt av en 27 år gammel asylsøker fra Guinea. Det skjedde midt på dagen i Piacenza som ligger midt mellom Milano og Parma i det nordlige Italia. 

Videoen er uskarp, men kvinnens skrik er tydelig nok. Hun ble et tilfeldig offer for migranten som nu er arrestert. Kvinnen ble innlagt på sykehus i sjokktilstand.

Meloni som leder det konservative partiet Fratelli d’Italia og leder meningsmålingene foran det italienske parlamentsvalget 25. september – var ikke den som opprinnelig publiserte videoen. 

Voldtekten ble filmet av et vitne og først publisert av en italiensk nyhetsmedium, men fikk lite offentlig oppmerksomhet før Meloni delte den.

– Man kan ikke forholde seg taus i møte med denne grusomme episoden av seksuell vold mot en ukrainsk kvinne utført på dagtid av en asylsøker. En klem til denne kvinnen. Jeg vil gjøre alt jeg kan for å gjenopprette sikkerheten i byene våre, twitret Meloni. 

Twitter har slettet videoen, men det finnes skjermdumper av tweeten.

Tweeten møtte en bølge av kritikk på nettet:

– Det er ikke mulig å synke lavere under valgkampen i et av de viktigste landene i verden, twitret Enrico Letta, leder av Partito Democratico.

Anklagemyndigheten i Piacenza har startet undersøkelser av om spredningen av videoen uten samtykke kan være lovstridig til tross for at offeret var gjort fullstendig uskarpt. Etterforskningen omfatter både publisering i aviser og på Facebook-profilen til Giorgia Meloni.

I mellomtiden har Facebook, Instagram og Twitter fjernet voldtektsvideoen. 

Mannen som filmet overgrepet skal være avhørt og han skal ha fått sin mobiltelefon gjennomsøkt. 

Voldtekten er ikke en enkeltstående hendelse. Videoen dokumenterer en virkelighet som venstreorienterte nyhetsmedier i lang tid har lagt lokk på. Reuters hadde en artikkel om temaet i 2017, men slik åpenhet er utenkelig idag:

Da artikkelen «Rape cases fuel anti-migrant angst in Italy ahead of election» ble skrevet, var det fremdeles mulig å ta opp fenomener som seksuelle overgrep utført av migranter. Men også den gang ble det hevdet at høyresiden «utnytter» kriminaliteten innvandringen fører med seg, til egen gevinst.

Etterhvert som innvandringen er kommet ut av kontroll, er strategien endret til ikke å omtale eller til og med sensurere de mørke sidene ved denne utviklingen.

 

 

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.