Bilde fra den sensurerte videoen av ugjerningen. 

Mange italienerne er blitt opprørte over en video av en afrikansk innvandrer som voldtar en ukrainsk kvinne på gaten i byen Piacenza.

Italia rystes nå av en brutal voldtekt som ble tilfeldig filmet. Fria Tider omtaler hendelsen som fant sted i en by sør for  Milano, i den nordlige delen av landet:

Den 55-åriga ukrainska kvinnan promenerade vid gryningen i helgen ensam runt i den historiska stadskärnan i Piacenza,

Då överfölls hon, kastades ned på gatan och våldtogs av en afrikan. Våldtäkten filmades från ett hus i närheten, och videon sprids nu på nätet.

Kvinnen trygler overfallsmannen om å la være:

I klippet hörs kvinnan snyftande försöka vädja till våldtäktsmannen.

Politiet lyktes med å pågripe gjerningsmannen kort tid etter, ikke minst på bakgrunn av at det forelå en film av overgrepet:

En 27-årig man från Guinea, som kom till Italien som asylsökare, greps strax efter våldtäkten och är frihetsberövad. Kvinnan kördes till sjukhus i chocktillstånd.

Videoen fra hendelsen har blitt sett av mange, og har fått ekstra oppmerksomhet i forbindelse med det forestående italienske valget:

En av dem som har spredt filmen, riktignok i en sensurert versjon, er Giorgia Meloni. Hun er leder i det høyreorienterte og innvandringskritiske partiet Italias brødre, et parti som nå ligger i tet i en rekke målinger foran valget i slutten av september.

Mange italienerne ønsker seg en helt ny politikk, ikke minst med på grunn av innvandringssituasjonen.

Men også flere politikere på høyresiden har ifølge Fria Tider tatt opp denne saken:

Även hennes konkurrent Matteo Salvini, partiledare för Lega Nord, har lagt upp våldtäktsvideon på sociala medier och fördömt händelsen.

På venstresiden er man først og fremst opptatt av å kritisere dem som omtaler slike hendelser:

Detta har lett till kritik från vänsterliberala politiker, som anklagar Meloni och Salvini för att bete sig «oanständigt» och «ovärdigt».

Men begge de to høyresidepolitikerne har forsvart sine utspill i saken, skriver Euronews.

Italia har mottatt store mengder afrikanske migranter som har kommet i båter over Middelhavet. Svært mange av disse er blitt værende i Italia, der de setter sitt preg på store og små byer over hele landet. Kriminalitet og utenforskap er en del av bildet.

Mange av migrantene har fått skyss av internasjonale, såkalte redningsskip på reisen over Middelhavet, også norske skip har deltatt i denne omstridte trafikken.

Document har omtalt denne trafikken, og spesielt utviklingen nå i senere tid:

I skyggen av energikrisen fortsetter migrasjonen

Bestill fra Document forlag:

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.