En 18 år gammel flyktning fra Ukraina ble voldtatt på et asylmottak i Düsseldorf. Gjerningspersonene var to menn fra henholdsvis Irak og Nigeria. Begge de mistenkte voldtektsmennene hadde ukrainsk pass.

Nå forsøker tysk politi å finne ut hvordan de to hadde kunne skaffe seg ukrainsk pass.

Forbrytelsen skal ha skjedd 6. mars ombord på hotellskipet «Oscar Wilde», som for tiden brukes til å huse flyktninger fra Ukraina. Den unge jenta skal ha blitt voldtatt av nigerianeren (26) og irakeren (37) etter tur.

Begge de antatte gjerningspersonene er i politiets varetekt.

Ifølge opplysninger Bild har fått treffer tysk grensepoliti stadig oftere på migranter som ikke kommer direkte fra Ukraina, men fra Afrika eller Midtøsten.

Menn fra Mena-land tar plassene til flyktende ukrainske kvinner og barn

Flere tyske politikere uttrykker sjokk og raseri etter voldtekten. Andrea Lindholz fra CSU sier til Bild:

– Politimyndighetene må spesifikt sikre beskyttelsen av ukrainske kvinner ved å kontrollere stedene der de overnatter. Saken i Düsseldorf krever at vi handler umiddelbart.

Andrea Lindholz (CSU). Foto: Büro Lindholz/Wikimedia Commons

Hun får støtte fra Heiko Teggatz, som leder politiets føderale fagforening.

– Politikere må nå gjøre alt de kan for at slike fryktelige hendelser som voldtekten på hotellbåten i Düsseldorf ikke akkumuleres. Harde og raskt iverksatte straffer etterfulgt av deportasjon er det eneste språket slike gjerningspersoner forstår.

Også Bayerns innenriksminister Joachim Herrmann advarer mot såkalt sekundær migrasjon i forbindelse med krigen i Ukraina.

– Risikoen for gratispassasjerer og en falsk global tiltrekning må ikke undervurderes.

Oppdatering:

Det har nå blitt kjent at den ukrainske jenta nå har reist fra Tyskland, hvor hun ikke lenger føler seg trygg. Bild skriver:

Hun flyktet fra Ukraina i frykt for Putins bomber. Nå flykter hun fra Tyskland i frykt for voldtektsmenn.

Ukrainerin (18) von zwei Flüchtlingen vergewaltigt 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.