En skremmende voldtektssak, som bekrefter høyresidens problembeskrivelse, kan ha bidratt til økt valgoppslutning om Jordan Bardella og Marine Le Pen helt på tampen av den korte valgkampen.

Eksemplene på at illegale innvandrere skader og dreper franske innbyggere er utallige. Men en voldtekt utført av en ulovlig innvandrer knappe 72 timer før franskmennene gikk til urnene kan ha dyttet problematikken ekstra langt frem i bevisstheten hos mange velgere.

Det har utvilsomt vakt oppsikt at offeret denne gangen selv er flyktning, og antakeligvis krigsflyktning. Hun er en 15 år gammel jente fra Ukraina.

Jenten var torsdag på vei hjem fra gymnaset sitt i Seine-et-Marne, et departement i regionen Île-de-France, hvor blant annet Disneyland Paris og Fontainebleau-skogen ligger.

I en rolig gate midt i sentrum av byen Meaux, bare et steinkast unna borgermesterens kontorer, ble 15-åringen tvunget med inn i en leilighet av en 27 år gammel illegal immigrant fra Tunisia, kjent av politiet fra før. Mannen har, ifølge opplysninger avisen Le Figaro har fremskaffet, 15 kriminelle forhold på rullebladet, og er blant annet dømt til 18 måneders fengsel tidligere for lignende forhold.

Inne i leiligheten skal den ukrainske jenten ha blitt voldtatt til hun en times tid senere lyktes å flykte med tunisierens pass. Hun ble møtt av en låst glassdør ved utgangen på gateplan.

En forbipasserende kvinne hørte ropene hennes og fikk hjelp av en mann til å knuse glassdøren for å få den livredde og gråtende jenten i sikkerhet i en restaurant i nærheten.

15-åringen hadde ifølge Le Figaro blodutredelser og kloremerker på kroppen. Gjerningsmannen ble pågrepet litt over klokken 15.30 og fremstilt for fengsling i går, dagen før første valgrunde.

Tunisieren hadde et såkalt OQTF-vedtak på seg, en «forpliktelse til å forlate det franske territoriet». Ut over dette papirvedtaket ble det ikke konkret gjort noe fra politi og myndigheters side. Mannen oppholdt seg fortsatt i landet da han på nytt fikk gjøre seg til voldtektsmann.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.