Nytt

En 48 år gammel tunisisk mann bosatt i Italia krasjet i formiddag en stjålet Hyundai Tucson mot et inngangsparti ved Malpensa-flyplassen utenfor Milano, for deretter å gå berserk med en lang kniv inne i terminal 1. En ansatt ved flyplassen flyktet for livet mens mannen løp etter ham, ropende på arabisk. En politisoldat tilhørende det halvmilitære politiet carabinieri forsøkte å stanse tunisieren, men så til slutt ingen annen løsning enn å uskadeliggjøre ham med et skudd i foten. Panikkslagne passasjerer og ansatte løp vekk fra stedet mens det hele pågikk. Terminalen ble straks evakuert, og trafikken forsinket med en times tid.

En representant for flyplassen sier at de ikke betrakter hendelsen som en terrorhandling, men at det dreier seg om en mentalt ustabil person som tidligere har hatt problemer med loven pga. aggresjon mot sine naboer. 48-åringen er gift med en italienerinne konvertert til islam, og både hun og parets tre barn befant seg i den stjålne SUV-en da mannen fant det for godt å kjøre den gjennom en av terminalbygningens glassdører. Det var ingen andre våpen eller eksplosiver i kjøretøyet.

Corriere della Sera: Terrore a Malpensa, spari tra la folla