Nytt

Den som har tilbrakt tid i italienske bysentra de siste årene, kan vanskelig ha unngått å legge merke til de mange unge mennene fra Afrika sør for Sahara som henger formålsløst rundt eller tigger fremfor butikker.

Noen ganger oppstår imidlertid mer truende situasjoner, som på denne videoen:

En tjue år gammel nigeriansk asylsøker, som har vært anmeldt ni ganger i løpet av det ene året han har vært i Italia, truer to politisoldater med en 30 cm lang kniv på en jernbanestasjon i Milanos bakland, ikke langt fra Malpensa-flyplassen. Siden blir han arrestert og fengslet.

En snarrådig togpassasjer gjør et opptak som siden blir vist på den regionale nyhetssendingen på Rai Tre. Noen legger en kopi av sendingen på YouTube, som med omtenksom barnepikementalitet advarer brukeren om at dette er skumle greier, og ellers gir det etiketten «populisme»:

 

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» fra Document Forlag her.