Nytt

Hvert år samler Frelsesarméen inn gaver til barn som ikke får så mange presanger til jul. Innsamlingen foregår ved at folk legger igjen julegaver under juletreet på Domkirkeplassen i Stavanger. Mange barnehager i byen har som tradisjon å legge pakker under treet. Frelsesarméen henter pakker flere ganger om dagen, sier Ørjan Milde Amland som er korpsleder i Frelsesarmeen i Stavanger.

– Vi henter gaver flere ganger til dagen og siste gang mellom 18.00 og 20.00. Dersom noen legger ned gaver senere på kvelden, hender det nok at de blir liggende til neste dag. Det er trist at uvedkommende har forsynt seg, men vi tror ikke det kan være snakk om veldig mange pakker, sier han.

Men i år var det altså nonen andre som forsynte seg først. For det er ikke alle nyankomne som respekterer koselige norske tradisjoner hvor alle vil hverandre godt.

En vekter forteller at det lørdag kom en utenlandsk varebil som plukket opp gavene som lå under treet før den kjørte sin vei.

Stavanger Aftenblad skriver : Rent juridisk er det tvil om handlingen kan stemples som tyveri siden folk har jo lagt pakkene der frivillig.

Tyveri?

Visst fanken er det tyveri! Det er tyveri av julegaver til Frelsesarméen såvel som tyveri av våre norske tradisjoner og tillit til medmennesker.

Stavanger Aftenblad