Stavanger Aftenblad kan melde at naboer til Madlamark kirke plages av kirkeklokkene. En av dem, Sturla Øydvin sier:

«Det er fint med tradisjoner og sånt, men de trenger vel ikke plage folk. De som går i kirken vet godt når den starter, og resten av innbyggerne trenger ikke få lyden inn på soverommet»

I forargelsen sendte han en klage til kirken og spurte om det var nødvendig å ringe så høyt og så ofte. Aftenbladet har også snakket med flere andre naboer som reagerer på lyden fra kirkeklokkene.

Sognepresten i kirken, Stig Frafjord Syvertsen har imidlertid ikke særlig sympati med irriterte naboer.

«Dette har vært vanlig i flere århundrer, og er noe folk bør klare å akseptere,» sier han og forteller at den opprinnelige funksjonen til kirkeklokkene nettopp var og er å varsle menigheten om hva som er i vente.

«De er ikke mange, men det er nok fortsatt noen som blir påminnet av klokkene,» sier Syvertsen, som uansett synes dette er en fin og stolt tradisjon

Også biskop Erling Pettersen forsvarer bruken av kirkeklokker:

«kirkeklokken er en del av vår felles kristne kultur. Den har en symbolfunksjon, og uansett hva en mener livssynsmessig, er det noen symboler som en faktisk regner med hører til kulturen vår.»

Men Aftenbladet kunne dagen etter, den 7. august, berolige avisens lesere med at vi ikke behøver å bekymre oss for hva muslimene kan komme til å gjøre, for de ønsker ikke å plage naboene:

Imam i moskeen Makki Masjid, Abdul Washeed, i Stavanger sentrum sier til avisen:

«De fleste i nabolaget rundt moskeen er ikke-muslimer. Vi ønsker ikke å plage naboene unødig, jeg tror ikke vi kommer til å søke om å få bruke det seinere heller. Folk vet når det er bønn.»

IMG_2712

Det bør etter hvert være tydelig hvor sympatien til Stavanger Aftenblad ligger.