Den norske julegranen som har prydet Londons Trafalgar Square i over 70 år er et symbol på håp, kjærlighet og takknemlighet. Skal vi tro den britiske avisen The Standard mener Oslo kommune at den vakre juletradisjonen er utdatert og skadelig for miljøet.

I år kan det være siste gang at Norge sender juletreet som pryder London’s Trafalgar Square, skriver The Standard. Ifølge den britiske avisen revurderer det nye byrådet i Oslo tradisjonen på grunn av miljøhensyn.

Julegranen har vært en årlig gave til folket i Storbritannia fra Norge siden 1947 som et symbolsk takk for britenes støtte under andre verdenskrig.

Forrige uke ble den 70 fot lange granen felt i Nordmarka, men ifølge MailOnline kan imidlertid årets tre være det siste som sendes fra Norge. En kilde melder at byrådet skal evaluere juletretradisjonen, og at oppfatningen er at den er utdatert og skadelig for miljøet:

– They added: They’re going to evaluate the Christmas tree tradition, but there is a view that it is environmentally unfriendly and outdated.

Årets tre vil bli dekorert på tradisjonell norsk måte i forkant av den offisielle lys seremonien 7. desember.

En talsperson for Westminster Council uttalte at de er veldig takknemlige for alle juletrærne de har mottatt fra Norge gjennom årene, og håper selvfølgelig at denne hjertevarme tradisjonen fortsetter. Så lenge folket i Norge er glade for å sende et tre vil Westminster, London og Storbritannia ta imot det med takk:

– A Westminster Council spokesperson said: – We’re very grateful for all the Christmas trees we’ve received from Norway over the years and, of course, we hope this heartwarming tradition continues. As long as the people of Norway are happy to send a tree to Westminster, London and the UK will gratefully receive it.

The Standard har kontaktet Oslo kommune for kommentar.

Et symbol på håp, kjærlighet og takknemlighet

Om treet ikke alltid er perfekt så er det ikke det de handler om, sier Philip Dean i denne videoen.

Det handler ikke bare om treet, men om tradisjonen. Det handler om vennskap, og en påminnelse om at en gang var det mennesker som gjenopprettet seg etter mørke dager fra krigen.

Dette treet, og alle trærne før det, er et symbol på håp, kjærlighet og takknemlighet. Hvis du kan se det slik, blir treet det vakreste i verden og en flott tradisjon som kan feires år etter år.

Vi kan jo spørre:  Hvis denne vakre tradisjonen er fra det norske folket, hvordan kan Oslo kommune beslutte å ikke videreføre tradisjonen?

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.