Stillbilde: YouTube.

En egyptisk mann bevæpnet med en kniv tok onsdag en sikkerhetsvakt som gissel inne i katedralen i Milano, innen han overgav seg og ble pågrepet etter åtte minutters forhandlinger med italiensk politi.

Det skriver Corriere della Sera.

Det var i 13-tiden i går at egypteren ble kontrollert av politiet mens han satt på trappen utenfor katedralen i den norditalienske metropolen. Mannen, som etter politiets oppfatning hadde en mistenkelig opptreden, stakk av og løp inn i den enorme kirken, som er selve landemerket i byen.

I likhet med de fleste andre symbolsk viktige kirker i Italia, er det sikkerhetskontroll ved inngangen til Milanos katedral på grunn av terrortrusselen, men mannen løp ned en sikkerhetsvakt på vei inn. En annen sikkerhetsvakt tok opp forfølgelsen og nådde igjen egypteren, som knivtruet ham og tvang ham til å gå ned på kne.

Mens seks politifolk forhandlet med gisseltageren, sikret antiterrorpolitiet omgivelsene og evakuerte kirken.

Det er ikke noe konkret som tyder på at mannen hadde et ideologisk terrormotiv.

Den pågrepne mannen er 26 år gammel og har lovlig opphold og arbeid i Italia. Han var kjent for politiet på grunn av en episode på Malpensa-flyplassen utenfor Milano for fire år siden, hvor han hadde begått et butikktyveri og lagt på flukt, innen han ble arrestert av lufthavnpolitiet kort tid etter.

 

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!