Foto: NASA / Wikimedia Commons.

 

En person ble myrdet og tre andre skadet, en av dem livstruende og en annen alvorlig, da to marokkanske menn med ulovlig opphold i Italia begikk fire voldelige ran i Milano natten til fredag.

Det første ranet fant sted i den nordlige forstaden Cinisello Balsamo i 23.40-tiden torsdag. En 36 år gammel mann fra Peru ble såret i ansiktet med en flaske og fratatt sin mobiltelefon.

Ranerne begav seg deretter til området ved sentralstasjonen i sentrum av Milano, hvor de knivstakk en 31 år gammel italiener i magen og brystet og tok fra ham lommeboken. Mannen ble nødoperert på sykehus og er ikke utenfor livsfare, skriver La Repubblica.

Klokken 2 om natten ranet de to en engelsk og en amerikansk studine noe nærmere stasjonen, etter noe tidligere å ha gjort befølende tilnærmelser til dem på bussen. De to jentene stakk av, men den ene av dem ble alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i magen da ranerne ville frata henne telefonen.

I det samme området knivstakk de to marokkanerne til døde en 22 år gammel mann fra Bangladesh som jobbet som kelner i Milano for å forsørge familien i hjemlandet. Utbyttet ble også denne gangen en mobiltelefon.

Personene bak disse snaut tre ultravoldelige timene er de 30 og 28 år gamle Abderahim Anass og Saad Otmani, begge grunnløse asylsøkere som ifølge La Repubblica hadde benyttet en rekke falske identiteter under sitt opphold i Italia.

Førstnevnte kom sjøveien til Sicilia i desember 2017, hvor han først havnet på asylmottaket i Augusta, innen han havnet i Milano og – konsekvensfritt – ble kontrollert to ganger av politiet i den norditalienske metropolen. Sistnevnte kom til Reggio Calabria på den italienske støvelens tåspiss i juni 2017, men havnet siden i Como nord for Milano. Til tross for at han den 21. april ble arrestert av politiet for grovt tyveri, var han på frifot få dager senere.

Takket være gode signalementer og en av de stjålne mobiltelefonene ble de to marokkanerne fredag morgen oppsporet og arrestert på en McDonald’s-restaurant hvor de spiste frokost, stadig med alt ransutbyttet på seg.

Selv om det store antallet personer som oppholder seg ulovlig i Italia, er kilde til en jevn strøm av volds- og vinningskriminalitet som knapt resulterer i en notis, har dette uvanlig voldelige raidet likevel skapt overskrifter i italienske aviser denne helgen.

Ultravolden er uansett bare toppen av et isfjell som handler om regissert plyndring av Europa.

Det er Corriere della Sera som gir den mest sentrale opplysningen: De to marokkanerne innrømmer i avhør at de levde av å rane, og at de egentlig ikke ønsket å ta livet av noen. Dømmekraften deres var sannsynligvis svekket av narkotika.

Det at nordafrikanske menn etter avtale med sin egen familie drar til Europa og leverer en sjanseløs asylsøknad kun for å skaffe seg muligheten til å drive vinningskriminalitet, er et mønster som forlengst er identifisert. Det tyske ukemagasinet Stern skrev om dette allerede i januar 2016.

Fenomenet er tilsynelatende så utbredt at man foruten økonomiske migranter også kan snakke om planlagt vinningskriminelle migranter – og terrormigranter naturligvis, skottene kan umulig være tette mellom de to. Ikke desto mindre er det svært lite omtalt og analysert.

Hva kan grunnen være? Vil den politisjef som forteller om det, få en politisk motivert bråstopp i sin karriere?

Den spanske avisen El Mundo skrev i begynnelsen av måneden om marokkanske mindreårige som reiser alene til Sverige etter å ha gjemt seg under lastebiler som kommer med ferje over Middelhavet. Hva annet skulle hensikten være enn å drive den samme kriminelle geskjeften?

Resultatet er en økende utrygghet i de europeiske storbyene, også når det ikke begås ran – en naturlig konsekvens av at de som skjønner tegningen, tar flere forholdsregler.

Sikkerheten i Milano er helt fraværende, sier Paolo Grimoldi, som representerer Lega Nord i parlamentet.

Det behøves en seriøs regjering for å stanse innvandringen, twitrer partileder Matteo Salvini.

Men en slik har ikke Vest-Europa sett på lang tid.

Italienerne er gale som slipper inn så mange mennesker fra Afrika, sa innehaversken av en posh restaurant i et av Milanos penere strøk til meg sist jeg var i byen – en bekjent fra Kamerun. Jeg tenkte jeg skulle fortelle henne at nordmennene er enda galere som setter pengebingen på vidt gap i tillegg, og at det som skjer på NAV, er et ran også i fravær av knivbruk. Men jeg tok meg i det.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂