Santa Maria Novella-stasjonen i Firenze. Foto: Tubantia / Wikimedia Commons.

Det er velkjent at masseinnvandringen til Europa ofte er til fordel for dem som har mest fra før, hva enten de leier ut eiendom eller ansetter folk, og som oftest til ulempe for dem som har minst, både hva angår forringelsen av egne omgivelser og hardere kamp om samfunnets ressurser.

Det siste ble nylig illustrert med sjelden klarhet ved Santa Maria Novella-stasjonen i Firenze. Secolo d’Italia rapporterer om to marokkanske migranter på 22 og 24 år som forleden begikk voldelige ran mot fire hjemløse personer som holder til ved byens hovedjernbanestasjon.

Bevæpnet med barberkniv og skrutrekker angrep de grytidlig om morgenen først en 50 år gammel italiensk mann, som etter dytting, slag mot nakken og trusler ble fraranet telefon og lommebok. 50-åringen havnet på sykehus, og det var helsepersonell som først varslet politiet om de to ranerne.

Disse ble pågrepet senere på dagen, men i mellomtiden hadde de ranet flere hjemløse ved stasjonen, først en 67 år gammel italiener og en 50 år gammel utlending, som ble fratatt henholdsvis en telefon og en sekk. En 76 år gammel kvinne ble deretter frarøvet en koffert med alle klærne hun eide, innen politiet sporet opp marokkanerne.

Ran av mennesker som nesten ikke har noenting, er spesielt opprørende for folk med normal rettferdighetssans. Men barmhjertighet overfor svake er ikke noe fremtredende kjennetegn ved islambeltet eller mennesker derfra.

Nå er det ingen tvil om at akkurat disse ranerne vil bli straffet, men like sikkert er det at straffen ikke vil holde dem lenge borte fra gaten.

I en normal verden ville de siste tiårenes erfaringer ha fått sosialister til å bekjempe masseinnvandring i solidaritet med dem som har minst, men slik er det altså ikke. Forstå det den som kan.

 

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂