Stillbilde: VoxNews / Telegram.

Italiensk politi har arrestert en mann av marokkansk opphav som i 14-tiden lørdag satte fyr på kirken i Villastanza i Parabiago kommune ikke langt fra Milano.

Mannen, som skal være ca. 30 år gammel, satte fyr på julekrybben ved siden av alteret, og brannen spredte seg raskt til kirkebenkene av tre, melder Agenzia Giornalistica Italia (AGI).

Brannvesenet kom raskt til stedet, men det forhindret ikke at kirken fikk omfattende skader, blant annet på orgelet fra 1600-tallet, skriver Corriere della Sera, som kan opplyse om at hendelsesforløpet ble registrert av overvåknings­kameraer.

Alternative medier i Italia som skal ha fått kjennskap til det overvåknings­kameraene fanget inn, skriver at marokkaneren først gikk løs på orgelet med en øks som han brukte til å ødelegge orgelpiper. Deretter skal han ha lagt sitteputer i julekrybben, helt brennbar væske over og tent på.

– Dette er et angrep på vår religion, vår tro og våre verdier, kommenterer Parabiagos ordfører Raffaele Cucchi (Lega). – Å skade en kirke før høytiden, sånn at folk ikke har et sted å feire den, er svært alvorlig, fastslår Cucchi, som sier skaden på kirkeorgelet er uopprettelig.

– Er dette integreringen som venstresiden snakker så mye om? spør hans partifelle og regionalråd Silvia Scurati retorisk. – Integrering skjer gjennom respekt for våre tradisjoner og vår kultur, legger hun til.

Don Maurilio Frigerio, som er sogneprest i Parabiagio, sier til Corriere della Sera at han er rede til å holde gudstjeneste utendørs.

Angrep på kirker er mye mindre vanlig i Italia enn i Frankrike, men hyppigheten ser ut til å øke.

Avisen Il Giornale kunne den 12. november opplyse om tre tilfeller av grovt hærverk mot italienske kirker de siste månedene. I Alessandria var krusifiksene blitt ødelagt i to forskjellige kirker, også der av en marokkaner – som allerede var kjent for politiet.

 

Kjøp «Europas underlige død» her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.